Συνταγές
Τούρτα πραλίνα αμυγδάλου ένα όνειρο – λατρεμένη γεύση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Πεντεσπανι
6 αυγά χωρισμένα
1.5 κούπα ζάχαρη 1.5κουπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φάκελο μπεικιν 3 βανίλιες
Εκτέλεση
χτυπώ μαρέγκα
Χτυπώ κρόκους ζάχαρη και ενώνω τα δύο μείγματα προσθέτουμε απαλά το αλεύρι μπεικιν βανίλιες
ψήνουμε σε λαδόκολλα για περίπου 1/2 ώρα στους 180 στο αποσπώμενο Τσερκι χωρίζουμε σε δύο δίσκους και σιροπιαζουμε
Σιρόπι 2 κούπες τσαγιού νερό 20 κουτ σούπας ζάχαρη 5 κουταλιές σούπας κακάο 3 κουταλιές σούπας νες καφέ 1 σφινοποτηρο κονιάκ όλα μαζί στο μάτι της κουζίνας ως να αρχίσει να φουσκώνει
Κρέμα
1 γκαρνι ολόκληρο το χτυπώ με γάλα εβαπορε διαλυμένο 2 κούπες
Πραλινα αμυγδάλου
2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αμύγδαλα ωμά με την φλούδα τους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα μαζί σε αντικολλητικό τηγάνι ως να γίνει η ζάχαρη καραμέλα ανακατεύουμε συνεχώς ρίχνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα
το αφήνουμε ως την άλλη μέρα να παγώσει πολύ καλά ώστε να το χοντροαλεσουμε στο μουλτι
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για εκπληκτική σοκολατένια τούρτα μοναδική και κολασμένη, φουλ στην “σοκολάτα”!
Η Συνταγή είναι από κ. Dimitra Chrisanthou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παντεσπάνι:
4αυγά
125 γρ ζάχαρη
125 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ κακάο (αν τα θελουμε σοκολατένια)
Χτυπάμε αυγά και ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και μετά ρίχνω το κοσκινισμένο αλεύρι ψήνουμε 160 βαθμούς για 25 λεπτά! Διπλή αναλογία για να μπορέσουν να γίνουν 4 παντεσπάνια
Σιρόπι:
200γρ ζάχαρη
200γρ νερό
60γρ κονιάκ
Μους σοκολάτας:
600γρ κουβερτούρα με 50-55% κακάο
300 ml γάλα φρέσκο βράζουμε
600 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη στο μίξερ για να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι
Γλάσο για επικάλυψη
100 γρ κουβερτούρα
100γρ κρέμα γάλακτος
1 κ. γ μέλι
Η Συνταγή είναι από κ. Dimitra Chrisanthou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.