Συνταγές
Εκπληκτική πάστα ταψιού μερέντας, χωρίς πολλές τύψεις
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
(Στρογγυλή φόρμα 26εκ)
Παντεσπάνι:
2 ασπράδια σε μαρέγκα
2 κρόκους
2 κς κακάο
2 κς λάδι καρύδας
2 κς γιαούρτι 2%
6 κς ζάχαρη καρύδας η στεβια
2 κς γάλα σε σκόνη
1 φακελάκι μαγια
Σιρόπι
Μισή κούπα τσαγιού, σιρόπι αγαύης αραιωμένο με 5 κς ζεστό νερό!
Κρέμα :
1 κουτί φυτική κρέμα
100 γρ φρέσκο γάλα ελαφρύ
2 κς ζάχαρη καρύδας
Επικάλυψη :
2 κουβερτούρες ή 6 σοκολάτες (60γρ) με στέβια
150 γρ φρέσκο γάλα ελαφρύ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι χτυπάμε όλα τα υλικά με σύρμα και τα ενσωματώσουμε με τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις και ψήνουμε στους 180 αέρα μέχρι να ροδίσει
Σιροπιαζουμε ζεστό μόλις το βγάλουμε
Αφήνουμε να κρυώσει και χτυπάμε τα υλικά της κρέμας στο μίξερ και τα βάζουμε από πάνω με τσερκι πάντα και παγώνουμε
Αφού Παγώσει λιώνουμε τη κουβερτούρα στο ζεστό γάλα και καλύπτουμε
Αφήνουμε πάλι να παγώσει καλά και σερβίρουμε
Η Εκτέλεση είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”