Συνταγές
Θαυμάσιο γλυκάκι αγαπημένο! Δοκιμάστε να φτιάξετε βελούδινο εκμέκ με τσουρέκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. περίπου τσουρέκι (ακόμα και έτοιμο)
Σιρόπι:
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
4 κ.σ. ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κρόκοι αυγών
80 γρ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. βούτυρο
Σαντιγύ:
300 γρ. κρέμα γάλακτος
1,1/2 κ.σ. άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι, βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, για 2 λεπτά απ’ τη στιγμή που θ’ αρχίσει να βράζει. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Κόβουμε το τσουρέκι σε χοντρές φέτες και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ την μία δίπλα στην άλλη, φροντίζοντας να καλύπτουμε και τα κενά. Σιροπιάζουμε μ’ ένα κουτάλι όλες τις φέτες.
Για την κρέμα, διαλύουμε σε λίγο γάλα απ’ αυτό που θα χρησιμοποιήσουμε το κορν φλάουρ, και βάζουμε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά όλα τα υλικά. Όταν ζεσταθούν λίγο, ρίχνουμε και το διαλυμένο στο γάλα κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω απ’ το τσουρέκι, απλώνουμε να πάει παντού. Αφήνουμε για μισή ώρα περίπου να κρυώσει και μετά το μεταφέρουμε στο ψυγείο να κρυώσει
Αφού περάσει μια ώρα περίπου, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγύ! Βγάζουμε το γλυκό απ’ το ψυγείο και απλώνουμε την σαντιγύ.
Ξαναβάζουμε στο ψυγείο, και όταν είναι να το σερβίρουμε πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου, γλυκό βύσσινο ή κερασάκια γλασέ!
Η Συνταγή είναι από κ. Λένα Χριστοπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.