Connect with us

Γλυκα

Εκλέρ με σοκολάτα

Published

on

chocolate eclairs

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά συνταγής ΓΙΑ Σου
1 φλ. τσαγιού νερό
80 γρ. βούτυρο
2 πρέζες αλάτι + 2 πρέζες ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά

Εκτέλεση συνταγής ΓΙΑ Σου
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Τα βάζετε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πάρουν βράση μέχρι να διαλυθεί καλά το βούτυρο.

Προσθέτετε στη κατσαρόλα το αλεύρι, όλο μαζί με γρήγορη και κοφτή κίνηση, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να έχετε μια ζύμη που θα ξεκολλά από τα τοιχώματα και κατσαρόλας και θα μαζευτεί γύρω από τη κουτάλα.
Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα ζύμης για 10 λ περίπου να κρυώσει. Στη συνέχεια μεταφέρετε τη ζύμη στο μπολ του μίξερ και δουλεύοντας το μίξερ συνεχώς, προσθέτετε ένα ένα τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν και να έχετε μια ζύμη λεία και μαλακή.

Αφήνετε τη ζύμη να κρυώσει καλά και συνέχεια τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί και με τη βοήθεια του κορνέ τοποθετείτε στο ταψί μικρά μπαλάκια στρογγυλά ή μακρόστενα αν

θέλετε σχήμα για εκλεράκια, φροντίζοντας να αφήσετε κενό ανάμεσά τους.

Ψήνετε τα σου σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς  έως ότου πάρουν ένα ωραίο ξανθό χρώμα περίπου 25-30 λ. [*]

Όταν κρυώσουν τα κόβετε στη μέση και τα γεμίζετε ή με αρμυρή γέμιση (τυριά, ζαμπόν κ.λ.π.) ή με γλυκές κρέμες σύμφωνα με τη συνταγή σας.

Υλικά συνταγής ΓΙΑ Κρέμα ζαχαροπλαστικής
500 ml γάλα [*]
5 κ.σ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
4 κρόκοι αυγών
2 κ.σ. κορν φλάουερ
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κοφτές κ.σ. βούτυρο κρύο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 καψουλίτσες βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής ΓΙΑ Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει η ζύμη.

Προσθέτετε το αλεύρι και το κορν φλάουερ κοσκινισμένα, τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα αραιώνοντας το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.

Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε μικρή κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε το μείγμα του μίξερ ανακατεύοντας διαρκώς να μη κολλήσει.

Σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα και πάρει 1-2 βράσεις. Την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το κρύο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ενσωματωθεί πλήρως.

Μέχρι να χρησιμοποιήσετε τη κρέμα τη καλύπτετε σκεπάζοντάς τη με πλαστική μεμβράνη η οποία να ακουμπά πάνω στην επιφάνειά της, για να μη δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνειά της και την αφήνετε μέχρι να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αν δεν τη χρησιμοποιήσετε άμεσα τη διατηρείτε στο ψυγείο. Όταν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσετε την “αφρατεύετε” χτυπώντας τη ελαφρώς με σύρμα.

Υλικά ΓΙΑ Εκλέρ με σοκολάτα

1 δόση Σου
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής
Για το γλάσο:
210 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
90 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση  ΓΙΑ Εκλέρ με σοκολάτα
Ετοιμάζετε και ψήνετε τη ζύμη για τα Σου σε μακρόστενο σχήμα για εκλεράκιακια. Επίσης ετοιμάζετε και τη Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες των συνταγών.

Αφού κρυώσουν τα Σου/Εκλέρ τα κόβετε οριζόντια στη μέση με μυτερό μαχαιράκι και τα γεμίζετε με μικρή ποσότητα από τη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσετε όλα τα εκλεράκια.

Για το γλάσο: Λιώνετε σε κατσαρολίτσα, σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και το μέλι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις έχετε μια λεία κρέμα αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη μέχρι να το γλάσο σε θερμοκρασία δωματίου.

Στη συνέχεια με ένα κουτάλι, περιχύνετε με το σοκολατένιο γλάσο τα εκλεράκια σας, φροντίζοντας να καλυφθεί όλη η επιφάνεια αφήνοντας να χυθεί και λίγο αριστερά και δεξιά. Αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε τα.

Σημείωση: Για πιο ρευστό γλάσο, μπορείτε να λιώσετε σε μπεν μαρί 250 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα και τα πασπαλίζετε (προαιρετικά) καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου.

Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο https://www.sintayes.gr

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές1 ώρα ago

Εξαιρετική συνταγή για μια νηστίσιμη τυρόπιτα

Γλυκα3 ώρες ago

Κουλουράκια νηστίσιμα απλά και με σοκολάτα υγείας – η σοκολάτα πάει πολύ με το πορτοκαλί !!

Συνταγές5 ώρες ago

Κλασσικό ελληνικό – Σήμερα φτιάξαμε Ιμάμ Μπαϊλντί

Συνταγές21 ώρες ago

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τα χεράκια μας με φρέσκα αμπελόφυλλα

Συνταγές23 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια – απλά εξαφανίστηκαν !

Συνταγές1 ημέρα ago

Βουτηρένια κουλουράκια κουνελάκια πεντανόστιμα – μοσχομύρισε το σπίτι

Συνταγές1 ημέρα ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Συνταγές1 ημέρα ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές1 ημέρα ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές2 ημέρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές2 ημέρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές2 ημέρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές3 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές3 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές3 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές4 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές4 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές4 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Exit mobile version