Γλυκα
Είναι η καλύτερη συνταγή για γαλατόπιτα που έχετε ποτέ φάει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
5 φύλλα χωριάτικα
170gr. αλεύρι μαλακό
250gr. ζάχαρη
60gr. άνθος αραβοσίτου βανίλια
3 μεσαία αυγά
200gr. βούτυρο
2lt. γάλα φρέσκο
κανέλα τριμμένη και ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή φτιάχνοντας πρώτα την κρέμα. Βάζουμε μία κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, αδειάζουμε το γάλα, το αλεύρι, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου, συνεχίζουμε το ανακάτεμα, και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε έως ότου να βράσει το μίγμα και να πήξει.
Οταν πήξει η κρέμα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά σε ένα μπωλάκι και αδειάζουμε το περισσότερο από αυτό στην κατσαρόλα. Κρατάμε λίγο από τα χτυπημένα αυγά για το τέλος. Ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ένα κομμάτι βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και η κρέμα είναι έτοιμη. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την κουζίνα.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της πίτας. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το πρώτο φύλλο. Λιώνουμε το βούτυρο και πασπαλίζουμε το φύλλο με ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο και κανέλα.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για συνολικά 5 φύλλα.
Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί και διπλώνουμε προς τα μέσα τα άκρα από τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί. Βουτυρώνουμε τις άκρες.
Χτυπάμε ακόμα λίγο το αυγό που έχει απομείνει στο μπωλ και πασπαλίζουμε με το πηρούνι επάνω από την πίτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45 έως 50 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, αφήνουμε να κρυώσει και μπορούμε να κόψουμε και να σερβίρουμε.
Καλή όρεξη και καλή σας επιτυχία! H γαλατόπιτα είναι έτοιμh!
Δες την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο με όλη την διαδικασία αναλυτικά :
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor