Γλυκα
Δροσερή λεμονόπιτα.. μα και ανάλαφρο με το λεμόνι και χωνευτικό για μετά το φαγητό!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Λεμονόπιτα χωρίς ψήσιμο και πανεύκολη ! ένα γλυκό με λίγες θερμίδες και γιαυτους που έχουν κακή χοληστερίνη
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
για τη βάση
-1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
-γάλα κρύο
για την κρέμα
-1 ζαχαρούχο γάλα
-το χυμό ενός λεμονιού
-το ξύσμα ενός λεμονιού
-1 κρόκο αυγού
-2 βανίλιες
-500 γρ. γάλα φρέσκο
-2 κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια
-1 κουταλιά κορν φλάουρ
για την επικάλυψη
-300 ml. σαντιγί επιλογής σας
-2 κουταλιές ζάχαρη ή Garni στιγμής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή με την παρασκευή της κρέμας. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, τον χυμό και το ξύσμα ενός λεμονιού, τις βανίλιες και τον κρόκο. Ανακατεύουμε.
Αφού διαλύσουμε στα 500 γρ. γάλα το κορν φλάουρ και το άνθος αραβοσίτου, το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, έως ότου η κρέμα να πήξει ελαφρώς.
Στη συνέχεια, μουσκεύουμε τα μπισκότα στο κρύο γάλα και τα τοποθετούμε σε στρώση σε ένα σκεύος.
Από πάνω αδειάζουμε την μισή κρέμα.
Αφού αφήσουμε για λίγο να κρυώσει η κρέμα, επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
Βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο να κρυώσει καλά η κρέμα.
Χτυπάμε με το μίξερ την σαντιγί με την ζάχαρι. Γεμίζουμε το κορνέ και στολίζουμε την τούρτα.
Πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα από λεμόνι.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι την επόμενη ημέρα.
*μπορώ να αντικαταστήσω τα σαβαγιάρ με πτι Μπερ (κάνοντας περισσότερες στρώσεις)
μην μουσκεψετς τα ότι Μπερ ρίξτε την κρέμα ζεστή πάνω για να μην σας μαλακώσουν πολύ
Δες στο παρακάτω βίντεο ολα τα βήματα για να εκτελέσεις την πιο νόστιμη συνταγή για “λεμονόπιτα “
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού