Γλυκα
Σιροπιαστή Λεμονόπιτα, με φανταστική γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα σας παρουσιάζουμε μία εξαιρετική εκτέλεση συνταγής για λεμονόπιτα που δεν θα αφήσει κανένα ασυγκίνητο! Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη και πρέπει να την δοκιμάσετε για να καταλάβετε πόσο νόστιμη είναι!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes
Υλικά
-4 αυγά χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους
-μία πρέζα αλάτι
-270 γρ. ζάχαρη άχνη
-180 ml. ηλιέλαιο (αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο βάλτε 130ml)
-170 γρ. γάλα
-4 κ.σ χυμό λεμόνι
-210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
-85 γρ. κορν φλάουρ
-1 κ.σ. κοφτή μπέικιν πάουντερ
-1 πακέτο ζάχαρη βανίλιας
Για το σιρόπι
-2 ποτήρια ζάχαρη
-2 ποτήρια νερό
-ξύσμα και χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι
Για το γλάσο λεμονιού
-1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-80 ml χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, ανακατεύοντας με το μίξερ σε ένα μπολ τα ασπράδια από τα αυγά, και την πρέζα από το αλάτι για 2 λεπτά έως ότου αφρατέψουν, φτιάχνοντας έτσι την μαρέγκα.
Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τους κρόκους από τα αυγά, τα 270 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και τα 180ml από το ηλιέλαιο. Όταν και αυτά τα υλικά αφρατέψουν προσθέτουμε τα 170 γραμμάρια γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ.
Προσθέτουμε τις 4 κουταλιές της σούπας από τον χυμό λεμονιού. Αργά, ρίχνουμε με ένα σουρωτήρι στο μπολ τα 210 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τα 85 γραμμάρια κορν φλάουρ, και την μία κοφτή κουταλιά της σούπας μπέηκιν πάουντερ. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το ξύσμα από ένα λεμόνι, και το ένα πακέτο ζάχαρη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι.
Αφού τα υλικά έχουν ανακατευτεί καλά, ρίχνουμε με την μαρίζ ποσότητα από τη μαρέγκα που φτιάξαμε στο πρώτο βήμα της συνταγής και ανακατεύουμε με το αναδευτήρι. Συνεχίζουμε αδειάζοντας όλη την μαρέγκα σιγά σιγά και ανακατεύοντας.
Παίρνουμε μία φόρμα διαστάσεων περίπου 25Χ35 εκατοστά και αδειάζουμε το μίγμα από το μπολ.
Βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 25 έως 30 λεπτά και εάν η φόρμα είναι διαστάσεων 22Χ22 εκατοστά, ψήνουμε στο φούρνο για 30 έως 35 λεπτά.
Μετά από το χρόνο ψησίματος, βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε τη λεμονόπιτα σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
Προχωράμε στο επόμενο βήμα που είναι η παρασκευή του γλάσου. Σε ένα μπολ αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και τα 80 γραμμάρια από το χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι και βάζουμε κατόπιν το μπολ στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να κρυώσει καλά το γλάσο.
Επόμενο βήμα, είναι να φτιάξουμε το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα 2 ποτήρια ζάχαρη και τα 2 ποτήρια νερό, προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από δύο ζουμερά λεμόνια. Ανάβουμε την κουζίνα, ανακατεύουμε για λίγο τα υλικά με το αναδευτήρι και βράζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας. Όταν ξεκινήσει ο βρασμός, σταματάμε το ανακάτεμα.
Με ένα καλαμάκι, τρυπάμε την λεμονόπιτα σε όλη της την επιφάνεια, και σιγά σιγά με μία κουτάλα αδειάζουμε το σιρόπι ομοιόμορφα σε όλο το γλυκό.
Παίρνουμε το μπολ με το γλάσο από το ψυγείο και με μία σπάτουλα το αδειάζουμε και το στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια της λεμονόπιτας.
Συνεχίζουμε, πασπαλίζοντας με ξύσμα λεμονιού όλο το γλυκό. Το ξύσιμο μπορεί να γίνει με τον τρίφτη.
Η λεμονόπιτα, κόβεται με ένα μαχαίρι με οριζόντιες και κάθετες κινήσεις σε μικρά κομμάτια.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο να σερβιριστεί, καλή σας απόλαυση!
Δες την εκτέλεση στο βίντεο εδώ:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes
Αν σου άρεσε η συνταγή δες και άλλες συνταγές για λεμονόπιτα!