Συνταγές
Νόστιμη και λαχταριστή τάρτα λεμονιού – ελαφριά με μοναδικό άρωμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κυριακή Νικολακοπούλου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζυμη
175 γρ. αλευρι γοχ
100 γρ. βουτυρο
1 κσ άχνη ζάχαρη
2 πρεζες αλάτι
1 κροκο
1 κσ κρυο νερό
Για τη κρέμα λεμόνι
125 γρ. ζάχαρη
30 γρ. κορν φλάουρ
ξυσμα από 3 λεμόνια
χυμό από 3 λεμόνια
χυμό από 1 πορτοκαλι
χυμό από 1 λάιμ(συνολο ο χυμός από τα 3 φρουτα 250 γρ.)
80 γρ. βουτυρο σε κομματάκια
3 κροκους
1 αβγό
Για τη μαρέγκα
4 ασπράδι
1 πρεζα αλάτι
200 γρ. ζάχαρη
1 κσ κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τη ζυμη βάζουμε στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά κ αναμιγνυουμε!! Μαζευουμε τη ζυμη κ την βγάζουμε στον παγκο. Την ενώνουμε με τα χέρια. Την απλώνουμε σε ταρτιερα με διάμετρο 23εκ.Τρυπαμε την επιφάνεια με πιρουνι.
Την αφήνουμε στο ψυγείο για 30′.Προθερμαινουμε το φουρνο στους 180οc στον αέρα. Βάζουμε λαδόκολλα στην τάρτα κ γεμίζουμε με βαρίδια, ρυζι, όσπρια κλπ. Ψηνουμε σε καλά προθερμασμενο φουρνο στους 180ο για περιπου 20-25′, αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα βαρίδια κ συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′.
Για τη κρέμα λεμόνι βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ξυσμα κ τον χυμό!! Ανακατευουμε σε μέτρια φωτιά να πυκνωσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα το βουτυρο κ ανακατευουμε να λιώσει. Χτυπάμε σε μπολ τους κροκους κ το αυγό κ τα ρίχνουμε στην κρέμα.
Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πυκνωσει, ανακατευοντας συνεχώς. Αδειαζουμε την κρέμα λεμόνι στην μισοψημενη τάρτα.
Για τη μαρέγκα χτυπάμε τα ασπραδια με το αλάτι σε μετρια ταχυτητα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Βροχηδον ρίχνουμε τη ζάχαρη κ το κορν φλαουρ. Χτυπάμε την μαρέγκα δυνατά να γυαλισει για ένα λεπτό.
Ακουμπάμε κουταλιές μαρέγκας στην τάρτα. Ψηνουμε για περιπου 20′ να ροδισει ελαφρά η μαρέγκα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως κ σερβίρουμε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κυριακή Νικολακοπούλου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”