Συνταγές
Λεμονοκεφτέδες που τους λατρεύουμε! μοσχοβόλησε το σπίτι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμας μοσχαρισιος
2 αυγα
3-4 φέτες ψωμί μουσκεμένο και στιμενο
1 μεγάλο κρεμυδι στον τρίφτη
2-3 σκελίδες σκορδο ψιλοκομενο
Δυόσμο ξερό
Αλατοπίπερο
Λάδι για τηγάνι και αλεύρι
Χυμός από δυο λεμόνια και ξύσμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Είναι μια πρόταση του Βασίλη Καλιδη που ταιριάζει πολύ στους κεφτέδες
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και βαζουμε τη ζύμη για 1/2 ώρα στο ψυγείο
Πλάθουμε κεφτέδες, αλευρωνουμε, και τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά για να ψηθούν
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για υπέροχη και νόστιμη λεμονόπιτα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αριάνα Μεϊντανά-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Ένα πακέτο μπισκότα πτι μπερ,
Μισό βούτυρο lurpak ανάλατο,
ένα κουτί γάλα εβαπορέ,
μία κούπα ζάχαρη,
δύο φακελάκια ζελέ λεμόνι (τα διαλύω σε 1½ φλυτζάνι χλιαρό νερό),
3-4 σταγόνες λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περνάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα μισά τριμμένα μπισκότα που έχουμε ρίξει σε ένα πυρέξ. Στρώνουμε με το χέρι.
Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα με τη ζάχαρη, μετά ρίχνουμε το ζελέ και τις σταγόνες το λεμόνι, έως ότου αφρατέψουν.
Τα βάζουμε πάνω από τα μπισκότα και τέλος στρώνουμε επάνω τα υπόλοιπα τριμμένα μπισκότα. Στο ψυγείο για 24 ώρες (όσο πιο πολύ το αφήσουμε, τόσο το καλύτερο)
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αριάνα Μεϊντανά-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”