Συνταγές
Δεν έχω δοκιμάσει νοστιμότερες μηλοτηγανίτες. Τις λατρέψαμε!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Έχεις αλεύρι, γάλα, μέλι και καρύδια; Δοκίμασε να φτιάξεις αυτές τις μηλοτηγανίτες και θα τις γίνουν το αγαπημένο σου πρωινό. Γίνονται πανεύκολα σε ελάχιστο χρόνο!
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
3 αυγά
2 κτσ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα κατά προτίμηση εβαπορέ αδιάλυτο
2 περίπου φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει
λίγη βανίλια
δυο μήλα τριμμένα
ηλιέλαιο
μέλι
καρύδια
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε τρία αυγά και τέσσερις κουταλιές ζάχαρη και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι γάλα, κατά προτίμηση εβαπορέ αδιάλυτο, και δυο περίπου φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει και λίγη βανίλια. Ο χυλός πρέπει να είναι πηχτός. Κατόπιν προσθέτουμε δύο μήλα τριμμένα. Αφήνουμε μια ώρα να ξεκουραστούν.
Σε τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο και ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Σερβίρουμε τις μηλοτηγανίτες με μέλι και καρύδια.
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αν σου αρέσουν οι συνταγές με μήλο, δοκίμασε και αυτό το εξαιρετικό κέικ μηλόπιτα!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΚ (13χ6)
3 αυγά
80 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 βανίλια
μισό φακελάκι μπέικιν
150 γρ. αλεύρι φαριναπ
2 μήλα κόκκινα κομμένα σε κυβάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά, ζάχαρη, βανίλια να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε αλεύρι, βούτυρο, μπέικιν εναλλάξ σιγά-σιγά.
Βουτυρώνουμε καλά την φόρμα, ρίχνουμε τα μάλα και επάνω στα μήλα ρίχνουμε 2 κτσ. ζάχαρη.
Βάζουμε το μίγμα απαλά πάνω στα μήλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”