Γλυκα
Δίχρωμο μπισκοτογλυκό με απλή διαδικασία και οικονομικό.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τα έχει όλα. Δίχρωμο μπισκοτογλυκό που γίνεται γρήγορα, είναι εύκολο και λαχταριστό. Δεν το παραβλέπεις έτσι!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
600 ml. γάλα
20 γρ. αλεύρι
40 γρ. νισεστέ
25 γρ. κακάο
150 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
15 πτι μπερ
15 πτι μπερ σοκολάτας
1 μπανάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπωλ με το γάλα, προσθέτουμε το αλεύρι, το νισεστέ, το κακάο, και ανακατεύουμε.
Σουρώνουμε το μίγμα σε ένα κατσαρολάκι.
Προσθέτουμε στο κατσαρολάκι τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου τα υλικά να γίνουν κρέμα.
Οταν είναι έτοιμη η κρέμα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την κουζίνα και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
Κατόπιν, παίρνουμε στα χέρια μας ένα μπισκότο πτι μπερ και με το κουτάλι βάζουμε ποσότητα κρέμας επάνω του. Βάζουμε επάνω από την κρέμα ένα άλλο μπισκότο πτι μπερ σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ώστα να δημιουργήσουμε ένα κορμό από μπισκότα με κρέμα ενδιάμεσα.
Τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί και τα καλύπτουμε με κρέμα σε όλη την επιφάνεια του κορμού.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και κατόπιν στολίζουμε με φέτες μπανάνα και πάνω από αυτές με το κορνέ ρίχνουμε λίγη κρέμα.
Καλή όρεξη και καλή σας επιτυχία! Τo μπισκοτογλυκό είναι έτοιμo!
Δες την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο με όλη την διαδικασία αναλυτικά :
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics