Συνταγές
Γλυκό ψυγείου βανίλια με άρωμα και γεύση λεμόνι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Γιούλα Λαμπρογεωργου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
800ml γάλα
80 γρ ζάχαρη
70 γρ κον φλαουρ
2 βανιλιες
Για το ζελέ:
2 φακελάκια των 100 γρ ζελέ λεμόνι
1 κσ ζάχαρη
400 ml νερό ζεστό
400 ml νερό παγωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε το γάλα τη ζάχαρη το κον φλαουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τις βανιλιες. Αφού βρεξουμε το εσωτερικό μιας φόρμας ρίχνουμε μέσα τη κρέμα. Την βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 400 ml ζεστό νερό προσθέτουμε τα φακελάκια ζελέ λεμόνι 1 κσ ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε 400 ml κρύο νερό ανακατεύουμε. Κρατάμε 200ml από το ζελέ το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Παίρνουμε τη κρέμα η οποία έχει κρυώσει καλά. Με προσοχή την ξεκολαμε από τη φόρμα. Σηκώνουμε την κρέμα και ρίχνουμε το μείγμα με το ζελέ. Η κρέμα θα αρχίσει να ανεβαίνει προς τα πάνω. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο ζελέ που έχουμε κρατήσει. Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει καλά. Για να ξεφορμαρουμε βυθίζουμε τη φόρμα για λίγο σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Η Συνταγή είναι από κ. Γιούλα Λαμπρογεωργου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.