Συνταγές
Γλυκό του κουταλιού βερίκοκο γεμιστό με αμύγδαλο (χωρίς ασβεστόνερο)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
2 κιλά βερίκοκα
2 κιλά ζάχαρη
χυμό απο 1 λεμόνι
1 λίτρο νερό
2 βανίλιες
Για να σφίξουν θα χρειαστούμε
50 γρ μαγειρική σόδα
1 λίτρο νερό
Για το εσωτερικό προαιρετικά,
ασπρισμένα αμύγδαλα διπλάσια από τα βερίκοκα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλέγουμε μικρά προς μέτρια βερίκοκα αγουρωπά χωρίς χτυπήματα .
Τα πλένουμε καλά και αφαιρούμε τα κουκούτσια απο την επάνω πλευρά του κοτσανιού με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού η με ενα καρφί μεγάλο .
Κατόπιν σε ενα μεγάλο μπολ θα διαλύσουμε την σόδα με το νερό και θα ρίξουμε τα βερίκοκα. Το νερό πρέπει να τα σκεπάζει. Τα αφήνουμε για 4-5 ώρες να σφίξουν ανακατεύοντας κάπου κάπου και στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και τα πλύνουμε για άλλη μια φορά και έπειτα βάζουμε στην θέση που ήταν το κουκούτσι ενα ασπρισμένο αμύγδαλο.
Παίρνουμε μια φαρδιά κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και την τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας.
Όταν λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε μέσα τα βερίκοκα, τα αφήνουμε για 4′ – 5′,από την ώρα που θα πάρουν βράση, χωρίς να ανακατεύουμε. Με μια τρυπητή κουτάλα, θα αφαιρέσουμε τους αφρούς που βγαίνουν στην επιφάνεια.
Σβήνουμε την εστία και αφήνουμε το γλυκό μας για 7 -8 ώρες για να βγάλουν τα βερίκοκα τα υγρά τους.
Την επόμενη μέρα αφαιρούμε προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα τα βερίκοκα από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε ενα σκεύος .
Βάζουμε το σιρόπι σε μέτρια φωτιά να δέσει , και όταν δούμε ότι είναι έτοιμο προσθέτουμε τα βερίκοκα μαζί με το χυμό του λεμονιού και τις βανίλιες και αφήνουμε όλα μαζί να πάρουν 2-3 βράσεις .
Κατεβάσουμε το γλυκό από τη φωτιά, κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα, κρατώντας την από τα χερούλια. Έτσι θα φουσκώσουν τα βερίκοκα και θα ρουφήξουν μέσα το σιρόπι. Βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.