Συνταγές
Ότι καλύτερο ! Μαρμελάδα βερίκοκο, γευστικότατη με υπέροχη χρώμα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό βερίκοκα
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω και καθαρίζω τα βερίκοκα από τα κουκούτσια δεν τα ξεφλούδιζω τα κόβω σε κομμάτια τα βάζω στην κατσαρόλα με την ζάχαρη και το νερό να βράσουν ολα μαζί σε μετρια φωτιά ξαφρίζοντας τον αφρό
Μολις δέσει ριχνω το λεμόνι αφήνω να πάρει μια βράση και βάζω σε αποστειρωμένα βαζα .Τα κλείνω και τα γυρίζω ανάποδα μέχρι να κρυώσουν καλά
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Παγωτό σοκολάτα γάλακτος με υπέροχη μαλακή υφή και σιρόπι σοκολάτας Magic
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ευδοκία Παπαμακαρίου -Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
Ενα πανευκολο παγωτο που δεν υπαρχει η γευση του. Απο την καταψυξη απευθειας σερβιρισμα..
Υλικα:
170 γρ.σοκολατα γαλακτος,1 ζαχαρουχο,2 βανιλλιες,4 κουτ.γλυκου κακαο,330 γρ.κρεμα γαλακτος 35% λιπαρα.
Εκτελεση:
Χτυπαμε την κρεμα γαλακτος σε σαντιγη, λιωνουμε σε μπεν μαρι η στον φουρνο μικροκυματων την σοκολατα σκεπασμενο το μπολ με μεμβρανη
Όταν λιωσει ανακατευουμε με μαριζ να χλιαρινει, ριχνουμε το ζαχαρουχο, τις βανιλλιες ανακατευουμε καλα το κακαο μετα
Τελος ριχνουμε σιγα σιγα την σαντιγη που εχουμε κανει ανακατευοντας καλα να ειναι αφρατο το μιγμα μας.μετα σε μπολ και καταψυξη.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ευδοκία Παπαμακαρίου -Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”