Συνταγές
Σε ποιον δεν αρέσει το γλυκό περγαμόντο – μοναδικό και μυρωδάτο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
8 περγαμόντα,πλυμμένα και τριμμένα στον ψιλό τρίφτη
Για το Σιρόπι
1 κιλό και 1ποτήρι τσαγιού ζάχαρη
4 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
χυμός απο 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού τρίψουμε τα περγαμόντα και φύγει η εξωτερική επιδερμίδα ,χαράσουμε στα 4 ή 5 κομμάτια ,ανάλογα το μέγεθος,και τα ξεφλουδίζουμε με προσοχή.Κάνουμε ρολάκια Τις φλούδες και τις στερεώνουμε με 2-3 οδοντογλυφίδες.
Βάζουμε σε μι κατσαρόλα νερό να βράσει και μόλις πάρει βράση ,ρίχνουμε τα περγαμόντακαι τα αφήνουμε να βρασουν 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Μόλις περάσει το μισάωρο τραβάμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά και στραγγίζουμε τα περγαμόντα σε σουρωτήρι για μακαρόνια.
Ξεπλένουμε τη κατσαρόλα βάζουμε μέσα τα περγαμόντα με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν ,τόσο όσο να μαλακώσουν,10 λεπτά περίπου.
Τα σουρώνουμε πάλι στο σουρωτήρι και βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό να σκεπάσει και αφήνουμε 2 ώρες, μετά βγάλουμε τις οδοντογλυφίδες τα πιέζουμε λίγο να στραγγίξουν και τ αφήνουμε στο σουρωτήρι .
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά.
Ρίχνουμε τα στραγγισμένα περγαμόντα μέσα στο σιρόπι και τ αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Κλείνουμε το μάτι και το αφήνουμε για 24ώρες,οπότε το ξαναβράζουμε πάλι σε μέτρια θερμοκρασία,ώσπου να δέσει το σιρόπι.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το χυμό απο τα λεμόνια,κλείνουμε το μάτι και όταν σταματήσει να κοχλάζει το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. ·
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.