Συνταγές
Είναι κανείς που μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το γλυκό; Κανταΐφι, αγαπημένο και γευστικό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
250 γρ. μαργαρίνη στο βάζο ή βούτυρο λιωμένο.
300 γρ. καρύδια, τριμμένα σε ψιλά κομμάτια
1 κ. γ. κανέλα σε σκόνη, 2 πρέζες γαρίφαλο
500 γρ. φύλλο κανταΐφι
Για το σιρόπι
500 γρ. νερό
750 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ γλυκόζη, 1 βανίλια, φλούδα από ένα λεμόνι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κανταΐφι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα καρύδια με την κανέλα. Βγάζουμε το φύλλο κανταΐφι από τη συσκευασία και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να μην ξεραίνεται.
Κόβουμε από τη μία άκρη του ένα κομμάτι, όσο περίπου μία χούφτα, και το βάζουμε σε ένα μικρό μπολάκι. Το ανοίγουμε λίγο με το χέρι μας, να ξεκολλήσουν οι ίνες μεταξύ τους και να αφρατέψουν, και βάζουμε μέσα του ένα κουταλάκι από το μείγμα καρυδιού-κανέλας.
Τυλίγουμε το κανταΐφι μαζεύοντας συγχρόνως τα πλαϊνά προς τα μέσα, για να φυλακίσουμε τη γέμιση.
Το τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και συνεχίζουμε φτιάχνοντας κι άλλα , τα οποία τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να γεμίσει το πυρέξ .
Αφού γεμίσει το πυρέξ , περιχύνουμε όλα τα ατομικά με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα, για 40-50 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο, το σιροπιάζουμε αμέσως περιχύνοντάς το σιγά σιγά με το χλιαρό σιρόπι. Αφήνουμε στην άκρη για μερικές ώρες, να κρυώσει το γλυκό και να απορροφηθεί το σιρόπι. Διακόσμησουμε με λίγο τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά για 2 λεπτά (υπολογίζουμε τον χρόνο από όταν αρχίσει να κοχλάζει το σιρόπι). Περιμένουμε να γίνει χλιαρό.
Η συνταγή είναι του Στέλιο, μόνο που εγώ δεν το έκανα σε ρόλακια, είναι εύκολα στο μπολάκι.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.