Η Συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χρειαζόμαστε 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα , 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη , 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο , 1 πράσο ψιλοκομμένο , 1 καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους , 1 κοκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους , 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρούς κύβους , 250γρ ασπρομανιταρα κομμένα σε φέτες , 1 φλυτζανι χοντρο κριθαράκι , 1 φλυτζανι λευκό κρασί , ελαιόλαδο , θυμάρι , αλάτι και πιπέρι
Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά εκτός από τις πιπεριές
πρώτα τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά, κατόπιν όλα τα υπόλοιπα λαχανικά , προσθέτουμε το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοολ
ριχνουμε το κριθαράκι μέχρι να λαδωθει και αυτό
Υστερα ριχνουμε λίγο λίγο σπιτικό ζωμό λαχανικών
ανακατεύουμε καλά μέχρι να πιει το ζωμό περίπου 1 λίτρο
προσθέτουμε τις πιπεριές και το αφήνουμε για λίγο να σιγοβρασει
Η Συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για γλυκόξινη σαλάτα με μήλο και λαχανικά.
1 μέτριο λάχανο (1 κιλό περίπου)
1 μέτριο μήλο
2 κλωναράκια σέλερι
1 κόκκινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι
2 μέτρια καρότα
1 φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο ΤΟΠ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το λάχανο στα τέσσερα για ευκολία και αφαιρούμε το κοτσάνι και τα εξωτερικά φύλλα. Το ψιλοκόβουμε με μαχαίρι ή με το ειδικό μηχάνημα κοπής σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ψιλοκόβουμε τα κλωναράκια σέλερι και τα προσθέτουμε στο μπολ.
- Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τη φλούδα από το μήλο, το κόβουμε σε κύβους και το προσθέτουμε στο μπολ.
- Πλένουμε την κόκκινη πιπεριά, βγάζουμε τα σπόρια και την ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε επίσης τα καρότα και το κρεμμύδι και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ.
- Περιχύνουμε με το ξίδι και ανακατεύουμε καλά τα λαχανικά.
- Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη μαγιονέζα κι ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τουλάχιστον για 2 ώρες στο ψυγείο.
ΠΗΓΗ