Συνταγές
Πολύ ωραίο και νόστιμο φαγητό – κριθαρότο με γαρίδες σήμερα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Fotini Komninou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο κριθαράκι χονδρό
250 γρ. Γαρίδες καθαρισμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
1 κουτί ντοματακια στον τρίφτη
1 ποτηράκι τσίπουρο
Ελαιόλαδο για το τσιγαρισμα
Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και κουρκουμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές. Μόλις μελωσουν ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τις γαρίδες να πάρουν λίγο χρώμα. Σβήνουμε με το τσίπουρο. Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τη ντομάτα και μετράμε στο κουτί της ντομάτας, 2 φορές νεράκι. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τον κουρκουμα και μισό κουταλάκι ζάχαρη.
Αφήνουμε το μείγμα να βράσει λίγα λεπτά μέχρι να δέσει.
Ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράσει με τα υπόλοιπα υλικά.
Μόλις πιει το νεράκι του κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Η Συνταγή είναι από Fotini Komninou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Γεμάτο χρώματα, αρώματα, γεύση – ένα πιάτο με γαρίδες κριθαρότο !.
Νόστιμη συνταγή από “Νικολέττα Πετροπούλου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαρίδες φρέσκες γάμπαρη
250 γρμ! Κριθαράκι μέτριο
1 πιπεριά
3-4 ντομάτες
Μαϊντανό
Αλατοπίπερο
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας πελτές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα βράζουμε σε ένα λίτρο νερό για δέκα λεπτά
Σε βαθύ τηγάνι τσιγαριζουμε ένα κρεμυδι και ρίχνουμε την πιπεριά και το κριθαράκι και ανακατεύουμε συνεχώς ρίχνοντας ένα ένα ποτήρι από το ζωμό που βράσαμε τα κεφάλια μέχρι να τελειώσει
Προσθέτουμε τις γαρίδες και αλατοπίπερο και αφήνουμε για πέντε λεπτά, όχι περισσότερο γιατί σκληραίνουν!Σβηνουμε με ένα ποτηράκι λευκό κρασί και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό
Νόστιμη συνταγή από “Νικολέττα Πετροπούλου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”