Συνταγές
Ένα δροσερό , ζουμερό , ελαφρύ πεντανόστιμο γλυκάκι που συνοδεύεται θαυμάσια (αν θέλουμε ) με παγωτό βανίλια!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΑΥΓΟΡΕΒΑΝΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΗ!
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μια συνταγή παλιά, πολύ παλιά της περιοχής μας,ένα παντεσπάνι σιμιγδαλένιο που το έφτιαχναν οι μανάδες μας αυτή την εποχή που τα αυγά υπήρχαν σε αφθονία!
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δεν έχει καθόλου λιπαρά (εκτός αυτά τα ελάχιστα των κρόκων)…
Φτιάξτε το ,δώστε το άνετα στα παιδιά ,μη φοβάστε τα αβγουλάκια μόνο καλό κάνουν.
Η αντιστοιχία ειναι λιγότερο από μισό αυγό στο κομμάτι…
Για ταψί νο 33
Χωριζουμε κρόκους ασπράδια από 10 αυγά.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι και 2 κουταλιες σουπας ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη .
Σε άλλη λεκάνη χτυπάμε 5 λεπτα τους κροκους με 8 κουταλιές ζάχαρη 3 βανίλιες και ξυσμα από 1 πορτοκάλι.
Προσθέτουμε 1 σφηνάκι κονιάκ 4 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκάλι 1 μπεικιν και 350 γρ.σιμιγδαλι ψιλό.
Στο τέλος ανακατεύουμε και τη μαρεγκα με προσοχή.
Ψήνουμε 35 λεπτα περίπου στον αέρα στους 170β σε προθερμασμένο φούρνο να ροδίσει όμορφα.
Δεν ανοιγουμε το φούρνο το πρώτο 20λεπτο
ΣΙΡΟΠΙ
2μιση ποτήρια νερού ζάχαρη
2μιση ποτήρια νερού νερό
Λιγο χυμό λεμόνι και μια φλουδα.
Βραζουμε 5 λεπτά…
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.