Συνταγές
Δροσιστικό και εύκολο γλυκό με γεύση ροδάκινο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μυρσίνη Ρουμελιώτου-Μαυριάνου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 κουτιά ζελέ με γεύση ροδάκινο
φτιάχνουμε κανονικά τον ζελέ 2 ποτήρια νερό ζεστό να διαλυθεί ο ζελές και να λιώσει και 2 ποτήρια κρύο βάζουμε στο ψυγείο χλυαρο τον ζελέ να παγώσει ελαφρός .
Φτιάχνουμε 1 λίτρο γάλα για την κρεμα βανίλια άνθος αραβοσίτου. 8 κουταλιές και βάζουμε στην φωτιά να πήξει με 7 κουταλιές σούπας ζάχαρη.1 πακέτο Πιτ Μπερ Παπαδοπούλου
στρώνουμε τα μπισκότα βάση του γλυκού στο ταψι 38 εκ.επι 25 ορθογώνιο.
Ρίχνουμε την κρέμα αραβοσίτου σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη να κρυώσει. εγω έβαλα μια κονσέρβα φρούτα διάφορα στραγγίζουμε και βάζω πάνω τα φρούτα στην κρέμα αφού έχει κρυώσει.
Ριχνουμε τον ζελέ ελαφρός πηγμένο και βάζουμε το γλυκό ψυγείου για 3 ώρες και σερβίρουμε κοπιαστε κεραστειτε
Η Συνταγή είναι από Μυρσίνη Ρουμελιώτου-Μαυριάνου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Κρέμα πατισερί με κομπόστα ροδάκινο – μια πολύ νόστιμη και εύκολη κρέμα
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο σαβαγιαρ
1 κομπόστο μεγάλο ροδάκινο
Λίγα αμύγδαλα σπασμένα
Μουσκεύουμε ελαφρώς τα σαβαγιάρ με το χυμό του κομπόστου και τα βάζουμε στο pyrex.Κόβουμε σε κομμάτια το 1/3 του κομπόστου και τα βάζουμε πάνω από τα σαβαγιαρ και τα αμύγδαλα.
Κάνουμε την κρέμα πατισερί με
7 ποτ γάλα
7 κουταλιες ζάχαρη
7 κουταλιες corn flour ή (3,1/2 κορν φλάουρ και 3,1/2 αλεύρι)
1 βανίλια
1 αυγό, 1 κρόκο αυγού
1κσ.βουτυρο στο τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την κρέμα στο pyrex. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται στη κρέμα για να μην κάνει πετσούλα.Μόλις κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο.
Μετά από 2 ώρες κτυπάμε ένα φακελάκι Dream topping με 1 ποτ γάλα. Την βάζουμε πάνω από την κρέμα.Στολίζουμε με το κομπόστο και γλυκό του κουταλιού (ότι έχουμε),καρύδια.
Βάζουμε καρυδακι και κυδώνι.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “Μπαχάρι και κανέλα.”.