Συνταγές
Εύκολα και γρήγορα κουλουράκια με ο,τι είχαμε σπίτι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Σπυριδουλα Δημοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι λάδι, 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, 1 ποτήρι ζάχαρη, ξύσμα από ενα πορτοκάλι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα ,3 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν.,κακάο και αλεύρι όσο πάρει.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε ολα τα υλικά και προσθέτω το αλεύρι.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και στο ενα βάζουμε κακάο.
Η Συνταγή είναι από Σπυριδουλα Δημοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για γευστικά και αρωματικά κουλουράκια σουσαμάτα από τη Λούση Μπέζα
ΥΛΙΚΑ
(για δύο λαμαρίνες φούρνου)
1 βιτάμ 250γρ.
1 φλιτζανάκι του καφέ αραβοσιτέλαιο
2 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη
½ κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζανάκι του καφέ ρετσίνα
2 φλιτζανάκια του καφέ σουσάμι
1 βανίλια
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι Farine Up
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και φτιάχνουμε στρογγυλά κουλουράκια.
Τα βάζουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα φούρνου.
Ψήνουμε τα κουλουράκια σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για περίπου ½ ώρα, έως ότου ροδίσουν ελαφρά!
Μπορούμε να τα φτιάξουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
(Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Λούση Μπέζα «Νοστιμιές παραδοσιακές και σύγχρονες»)
athjcom
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις κουλουράκια αφράτα σαν κέικ….
Η Συνταγή είναι της κ. Konstantinia Georgopoulou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπησε ν’αφρατεψουν στο μιξερ όλα μαζι με τη σειρα που σου τα δινω:
200 γρ.ζαχαρη κρυστ.,
200γρ.βουτυρο lurpak σε θερμοκρασία δωμ.,
4 αυγά,
μισο κουτ.γλ.αλάτι.
Πρόσθεσε κοσκινισμενα:
560γρ.αλεύρι
Κούλα με 3 κ.γλ.baking powder(11γρ) ,
το εσωτερικό από 1 στικ βανίλιας και
200 γρ.γάλα πλήρες.
Κλείνουμε το μιξερ κ ανακατευουμε με τη μαριζ 150γρ.χρωματιστα κουφετακια τα πολυ μικρα , 100γρ.ξανθη σταφιδα και 100γρ. κουβερτουρα σε ψηφιδες.
Απλωνουμε λαδοκολλα και κόβουμε σε περιπου 50γρ.ανα τεμχ.βουτώντας το κουταλι μας σε νερό καθε φορα βοηθώντας με ενα κουπ πατ για το σχημα τους το οποιο δεν βγαινει και πολυ συμμετρικό!
Ψήνουμε στους 180 β.Κ. για 15″ περίπου λεπτά.
Η Συνταγή είναι της κ. Konstantinia Georgopoulou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”