Συνταγές
Δε τα χορταίνουμε.. μικροί και μεγάλοι!! Νηστίσιμα κουλουράκια και μπισκότα αμυγδάλου με αρώματα και φοβερή γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
530 καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
380 γρ ζάχαρη καστανή
200 γρ χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γλ. κανέλλα
1 κ.γλ. σόδα
2 κ.γλ. μπέικιν
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
880 γρ περίπου αλεύρι γ.ο.χ ή και παραπάνω ( μαλακή ζυμη) εγώ χρησιμοποιώ ΚΟΥΛΑ
400 γρ αμύγδαλα κομμένα στο μουλτι όχι πολύ λεπτά. ..όπως θέλετε βέβαια!!
Τα αφήνουμε για 20′ περίπου..σκεπασμένο το ζυμάρι και μετά τα φτιάχνουμε!!
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Κτυπάνε το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη για λίγο μετά προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι
με τη σόδα διαλυμένη μέσα, μετα τη κανέλλα και το ξύσμα από τα πορτοκαλια…το αλεύρι..κοσκινισμενο..χωρίς μίξερ….μαλακή ζύμη …πριν ολοκληρώσουμε το αλεύρι ρίχνω τα αμύγδαλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι……
Να βγει μια μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια!!
Χρησιμοποιουμε δύο ισοπαχα ξυλάκια στο πλάι και ενδιαμεσα βαζω το ζυμάρι, από πάνω τα περνάμε με το μπλάστη.
Για τις μαργαρίτες που είναι 35 γρ. Το χώρισα σε 7 μπαλάκια δλδ από 5γρ περίπου το καθένα
Τα ψήνουμε στους 160° Για περίπου 40’…Αλλά αυτό εξαρτάται..Και από τη δύναμη που έχει ο φούρνος σας
Όταν κρυώσουν λιώνουμε κουβερτούρα 200γρ σε μπελ μαρι ρίχνουμε μια κ.σ. καλαμποκέλαιο και τα βουτάω μέσα….
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.