Συνταγές
Δοκιμάστε αυτά τα μπισκοτοκούλουρα και θα με θυμηθείτε – η γεύση τους είναι το κάτι άλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Iro Flemetaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις γεμάτα-γεμάτα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο (προσοχή ΟΧΙ μαργαρίνη ) το αγελαδινό
1 αυγό
1 βανίλια
κακάο
Εκτέλεση:
Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κ έπειτα είναι πάρα πολύ εύκολα όλα
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά στο μπωλ και πλάθουμε μέχρι να γίνει ζυμαράκι μαλακό μοσχομυριζένιο.
Έπειτα αν θέλουμε χωρίζουμε την ζύμη στην μέση και ρίχνουμε κακάο,ζυμωνουμε μέχρι να το τραβήξει και να γίνει καφέ χρώμα.
Κάνουμε τις πλεξούδες και ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στους 180 αέρα για 15′
Η Συνταγή είναι από Iro Flemetaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για υπέροχα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας
Η Συνταγή είναι από κ. Toula Christodoulou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
140 γρ.σοκολατα μαύρη η σπασμένη
130 γρ.βουτυρο ανάλατο Βιτάμ
100 γρ,ζαχαρη κρυσταλλική
100 γρ,ζαχαρη καστανη
1 αυγό
2κουτ.γλυκ.βανιλια
180 γρ.αλευρι
1/2 κουτ.γλυκ.μπεικεν παουτερ
1/2 κουτ.γλυ.σοδα
1 πρεζα αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ενώνουμε και Κτυπαμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός της σοκολατας που την προσθέτουμε στο τέλος )να γίνει μια ζύμη μαλακή αλλά να μην κολλα
Τα βάζουμε με ένα μικρό κουταλάκι του γλυκου σε αποσταση μεταξύ τους γιατί ανοίγουν και απλώνουν.
Τα ψηνεται σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο αέρα 180 περίπου 12 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από κ. Toula Christodoulou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.