Συνταγές
Πολύ ωραία συνταγή για τα πιο γευστικά πασχαλινά κουλουράκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ 200 ml:
4 αυγα,2 κουπες ζαχαρη,1 κουπα λάδι ελαφρύ η 250 γρ βούτυρο μαλακο το οποίο πρώτα το δουλεύουμε με την ζάχαρη πολύ καλά,, 1 κουπα γαλα,3 βανιλιες,1 κουταλακι του γλυκου σοδα,2 κουταλιες της σουπας λεμονι χυμο,1 κουταλια της σουπας αμμωνια,1 φακελακι μπεικιν παουντερ,3 πορτοκαλια το ξυσμα τους,1 κιλο αλευρι+1 κουπα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ.αυγα-λαδι-ζαχαρη και τα δουλευουμε καλα με συρμα
Ριχνουμε βανιλιες-ξυσμα-μπεικιν-και πανω την σοδα ανακατεμενη με το χυμο λεμονι
Ανακατευουμε με συρμα
Ριχνουμε την αμμωνια διαλυμενη με το γαλα!Ανακατευουμε με.συρμα
Ριχνουμε κουπα κουπα αλευρι και ζυμωνουμε θελουμε αφρατη ζυμη να μην κολλαει
Οποτε προσέχουμε πάρα πολύ το αλεύρι
Την σκεπαζουμε για 30 λεπτα
Στην συνεχεια πλαθουμε σε οτι σχεδιο θελουμε και τα τοποθετουμε στην λαδοκολα
Τα αφηνουμε 15 λεπτα
Τελος τα αλοιφουμε με κροκο αυγου η με γαλα και τα ψηνουμε στους 200 βαθμους προθερμασμενο 7 λεπτων για 20 με 25 λεπτα αναλογα τον φουρνο
Μόλις τα βγάζουμε από τον φούρνο τα περνάμε με βούτυρο!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για πολύ όμορφα κουλουράκια κανέλας αρωματικά και πεντανόστιμα
Η Συνταγή είναι από Χρυσα Τσιλιμιγκακη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
200γρμ βουτυρο σε πλακακι χωρίς αλάτι σε θερμοκρασία δωματίου
Μια κούπα ζάχαρη μετρημένη με τον δοσομετρητη όχι του καφέ…
2 αυγά
1 κουταλακι του γλυκού κανέλα
Μισό κουταλάκι μείγμα μπαχαρικων pumpkin spice ( γαρίφαλο κανέλα τζίντζερ μοσχοκαρυδο)
2 κουταλιές του γλυκού μπεικιν παουντερ
Αλεύρι γοχ όσο σηκώσει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και όταν αφρατεψει βάζουμε τα αυγά και τα μυρωδικα .
Έπειτα προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει.
Ανοίγουμε με τον πλαστή και κόβουμε με φορμακια για μπισκότα .
Αν θελουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη η διακοσμούμε με ότι μας ευχαριστει.Εδω με αμύγδαλο.
Η Συνταγή είναι από Χρυσα Τσιλιμιγκακη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.