Υλικά:
1 συκωταριά με γλυκάδια και τα εντεράκια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 λεμόνι το χυμό και ξύσμα
αλάτι,
πιπέρι,
ρίγανη
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα εντεράκια μέσα κι έξω, κόβουμε τη συκωταριά σε κομμάτια και τα συγκετρώνουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα βάζο γυάλινο βάζουμε το λάδι, το χυμό, και τα μπαχαρικά με το σκόρδο και τα χτυπάμε ΄όπως στο σέικερ, το υγρό που θα προκύψει περιλούζουμε τη συκωταριά.
Περνάμε σε ξυλάκια εν αλάξ τα γλυκάδια και τα υπόλοιπα εντόσθια και με τα εντεράκια προσπαθούμε να τα κλείσουμε… όσο γίνετε!!!
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι ή γάστρα, βγάζουμε με προσοχή τα ξυλάκια.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό.
Ψήνουμε σκεπασμένα στους 200 βαθμούς στον αέρα 1 ώρα και 20 λεπτά ξεσκέπαστα να πάρουν χρώμα!!!
Καλή όρεξη!!!
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://zzcook.blogspot.gr