Συνταγές
Πολύ ωραίο και λαχταριστό γαλακτομπούρεκο! το μυστικό πάντα βρίσκεται στο καλό βούτυρο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ωραίο τύλιγμα! Δεν βγήκε σταγόνα γέμισης!
Η συνταγή είναι από Μπαμπης Θεοδωριδης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα
1 λίτρο φρέσκο γάλα, 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό, 1 κούπα ζάχαρη, 2 βανίλιες. Και 4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο που έχουμε για τα φύλλα.
Εκτέλεση:
Από ένα λίτρο παίρνουμε ένα φλυτζάνι γάλα, το άλλο το αφήνουμε να βράσει με την μια κούπα ζάχαρη, ρίχνουμε το φλυτζάνι γάλα σε μπολ, μαζί με 4 χτυπημένα αυγά, δύο βανίλιες ,μια κούπα σιμιγδάλι ψιλό, και τις 4 κουταλιές τις σούπας βούτυρο Όλυμπος.
Τα χτυπάμε καλά ώστε να μην έχουν σβόλους και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με το γάλα από το οποίο έχουμε πάρει λίγο χλιαρό γάλα.
Ανακατεύουμε το μπολ, μόλις πήξει σβήνουμε την κρέμα.
Κόβω σε τρία κομμάτια το φύλλο, βουτυρώνω και τυλίγω σε ρόλο κλείνοντας τα πλάγια .
Ψήνω 180 βαθμούς, για 50 λεπτά.
Σιρόπι 1 κιλό ζάχαρη, 600 γρ. νερό, δύο τρία ξύλα κανέλας, φλούδα ή από ντομάτα ή από λεμόνι, και μια βανίλια, βράζουμε 4 λεπτά μόνο.
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η συνταγή είναι από Μπαμπης Θεοδωριδης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.