Συνταγές
Γαλακτομπούρεκο – Πολύ ωραίο γλυκό!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 Κουτί ζαχαρούχο γάλα
5 αυγα
βανίλια,
1 ποτηρι συμιγδαλι μισο χόνδρο μισο ψιλό,
3 κ σουπας βουτυρο γάλακτος για την κρέμα
Εχτρα βούτυρο γάλακτος για το αλλειμα των φύλλων.
Σιρόπι
2.1/2 ποτήρια ζαχαρη,
1/2 ποτηρι νερό,
1 σφηνάκι κονιάκ.
κανέλα ξύλο
χυμό απο μισο λεμόνι
12 Φύλλα κρουστας
Εκτέλεση
Κάνουμε πρώτα το σιρόπι.
Το βράζουμε για δέκα λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία
Με διαβάθμιση από το 1 μέχρι το 9 το βάζουμε στο 6
Το σιρόπι πρέπει να είναι σωστά δεμένο για να παραμείνει το φύλλο τραγανό.
Διαλύουμε το γάλα με 4 κουτια νερό.
Χτυπάμε τα αυγά τα προσθέτουμε την βανίλια και το σιμιγδάλι.
Αναμυγνειουμε συνεχώς σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει η κρέμα.
Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.
Βουτυρωνουμε ένα ταψί.
Στρώνουμε σταυρωτά τέσσερα φύλα να προεξέχουν καλά βουτυρωμενα.
Διπλώνουμε και βουτυρωνουμε καλά τέσσερα φύλλα.
Τα στρώνουμε .
Ρίχνουμε την κρέμα την στρώνουμε όμορφα.
Κλείνουμε τα φύλλα που προεξέχουν.
Στρώνουμε τα τελευταία 4 φύλλα καλά βουτυρωμενα.
Ραντίζουμε με νερό και χαράζουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδισει.
Σιρόπιαζουμε…το σιρόπι πρέπει να κρύο προς χλιαρό.
Αφήνουμε να απορροφηθεί καλά το σιρόπι και να κρυώσει το γλυκό μας.
Δεν σκεπάζουμε.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση για όλα τα γούστα.
Μην χάσεις την ευκαιρία σου να γοητεύσεις!
Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.