Συνταγές
Πολύ νόστιμο, και πολύ όμορφο γαλακτομπούρεκο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Christina Efthimiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ:
1 ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ ΦΡΈΣΚΟ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΎ ΣΙΜΙΓΔΆΛΙ ΨΙΛΟ,
3 ΣΤΙΚ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ,
2 ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΓΙΩΤΗΣ ( άνθος αραβοσιτου)./ ΜΙΣΟ ΦΛΙΤΖΆΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΎ ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΤΑ ΥΛΙΚΆ ΑΥΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ ΥΛΙΚΆ :
2 ΦΛΙΤΖΆΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΎ ΖΑΧΑΡΗ ,
2 ΦΛΙΤΖΆΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΎ ΝΕΡΌ ΚΑΙ ΤΕΣΕΡΙΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΛΕΜΟΝΙ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΆΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΆΛΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΤΗΣ ΜΟΛΙΣ ΠΆΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΆΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΙΚ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΉΞΕΙ Η ΚΡΈΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΆΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ.
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΎΛΛΑ ΤΑ ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΈΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΎΜΕ ΣΤΟ ΠΥΡΕΞ Η ΣΕ ΈΝΑ ΤΕΨΗ ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΣΆ ΑΠΟ ΚΑΤΩ
ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΚΑΙ ΑΠΌ ΠΑΝΩ ΤΟΠΟΘΕΤΟΎΜΕ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΜΙΣΑ.
ΤΟ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΎΡΝΟ ΝΑ ΨΗΘΕΊ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΡΑ ΣΧΕΔΌΝ ΣΤΟΥΣ 180- 190 ΒΑΘΜΟΎΣ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΡΟΔΊΣΟΥΝ ΤΑ ΦΎΛΛΑ.
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ ΟΛΛΑ ΜΑΖΊ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΆΡΕΙ 2 ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΒΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΕΒΆΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ.
ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.
ΜΟΛΙΣ ΒΓΆΛΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΎΡΝΟ ΤΟ ΣΙΡΟΠΟΙΑΖΟΥΜΕ..ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΟΣΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΏΡΑ.
ΈΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΦΆΓΩΜΑ ( ΖΕΣΤΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΚΡΎΟ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ )
Η Συνταγή είναι από Christina Efthimiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.