Συνταγές
Μην πεις ότι δεν στο είπα! Αυτό είναι το απόλυτο γαλακτομπούρεκο – κανταΐφι !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η πιο σπέσιαλ συνταγή για να φτιάξεις το δικό σου γαλακτομπούρεκο – κανταΐφι! Η μοναδική κρέμα και το σιρόπι του κάνουν αυτό το γλυκό να είναι από τα αγαπημένα μας!
Υλικά
Για το Σιρόπι
700 γρ ζάχαρη
500 γρ νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
Για τη Βάση
2 φύλλα κρούστας
500 γρ καταΐφι
Λάδι ή βούτυρο
Για τη Κρέμα
200 γρ ζάχαρη
2 λίτρα γάλα
200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
60 γρ βούτυρο αγελαδινό
4 αυγά
2 κρόκους
Εκτέλεση
Προετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε την ζάχαρη να βράσουν για 8 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι.
Κατόπιν, κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό λεμονιού.
Συνεχίζουμε φτιάχνοντας τη βάση του γλυκού μας. Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε ένα ταψί 30×27 εκατοστών και βάζουμε 2 φύλλα. Τα λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε, τα διπλώνουμε στην μέση και λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε.
Στη συνέχεια, τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
Έπειτα, ανοίγουμε καλά το κανταΐφι και το απλώνουμε σε ταψί. Το λαδώνουμε (ή βουτυρώνουμε) και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρει και αυτό ένα ελαφρύ χρώμα.
Φτιάχνουμε τη κρέμα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη και το γάλα. Τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε να βράσουν.
Όταν πάρουν θερμοκρασία προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι που να κάνει φουσκάλες.
Όταν είναι έτοιμο κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και το βούτυρο. Όταν η κρέμα γίνει χλιαρή ενσωματώνουμε τα αυγά και τους κρόκους.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Πάνω από τα φύλλα απλώνουμε το μισό κανταΐφι. Τοποθετούμε την κρέμα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι.
Στη συνέχεια, ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα.
Το βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε για 2-3 λεπτά και σιροπιάζουμε με σιρόπι που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Τέλος, αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου και βάζουμε για 4 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Έτοιμο το σπιτικό μας γαλακτομπούρεκο με κανταΐφι ! Δοκίμασε το μία φορά και θα αγαπήσεις τη συνταγή αυτή!
Δες το βίντεο της συνταγής παρακάτω:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!