Συνταγές
Πολύ ωραία φτιαγμένα και φυσικά γευστικότατα γαλακτομπούρεκα σε έκδοση μπουρεκάκια.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
6 ποτήρια γάλα κανονικό
6 αυγά
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό και λίγο
1 stick βούτυρο
1 ποτήρι ζάχαρη
λεμόνι τριμμένο τη φλούδα λίγη βανίλια
για το άλειμμα των φίλων σπορέλαιο εγώ παίρνω βιολογικό! Βάζω μέσα και μια Κουταλιά crisco! Η φυτίνη.
3 πακέτα φίλο νούμερο εφτά
Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
δύο ποτήρια νερό
λεμόνι πολύ λίγο μέσα όλο μαζί με τη φλούδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα στη φωτιά προσθέτουμε τη ζάχαρη ,σε χαμηλή φωτιά! το βούτυρο κ το σιμιγδάλι λίγο λίγο , Ρίχνουμε έπειτα καλά χτυπημένο τα αυγά ανακατεύουμε γρήγορα κ πολύ καλά και προσθέτουμε στο τέλος το λεμόνι !!!Το βάζουμε σε πυρέξ να κρυώσει
Το φίλο το κόβουμε στη μέση όχι στο μάκρος ;;;παίρνουμε ένα φίλο το αλείβουμε και βάζουμε άλλο ένα από πάνω ξανά αλείβουμε Και γεμίζουμε μία κουταλιά από το μείγμα και το τηλαμέ στρογγυλό. Όταν τελειώσουμε τα αλείβουμε με το βούτυρο και το ψήνουμε στους 375. Φαρενάιτ Ελληνικά 190 Βαθμούς Όταν Ρόδοψηθούν Τα σιρόπιαζούμεΤο σιρόπι να είναι κρύο και ζεστό το γαλακτομπούρεκο
Η Συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχο γλυκό αγαπημένο και πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο!.
Η Συνταγή είναι από Μαρία Μανιουδάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ένα πακέτο φύλλο κρούστας
7 ποτήρια νερού γάλα,2 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη,2 βανίλιες
Μισό ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
4 κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια,2 κουταλιές βούτυρο
Μισό φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο για τα φύλλα στο ταψί.
Για το σιρόπι
400 γρ, ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό, φλούδα από μισό πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα,σε ζεστό γάλα βάζουμε τη ζάχαρη, σιμιγδάλι, άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει, προσθέτουμε το βούτυρο τις βανίλιες και τα αυγά.
Στρώνουμε σε ταψί τα μισά φύλλα μαζί με βούτυρο σε ένα ένα, βάζουμε την κρέμα και τα υπόλοιπα φύλλα.
Ψήνουμε για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 και όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε το σιρόπι
Η Συνταγή είναι από Μαρία Μανιουδάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.