Συνταγές
Σας κέρασαμε; δεν σας κέρασαμε.. Γαλακτομπουρεκοκανταίφι 2 σε 1 καταπληκτικό λέμε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ευδοκία Παπαμακαρίου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
320γρ.είχα κανταΐφι,100γρ.βουτυρο λιωμένο φρεσκο,πριν το λιώσουμε βγάζουμε 1 κουτ. σουπας για την κρεμα
Για την κρεμα:
1 λίτρο γαλα,150γρ.ζαχαρη,100 γρ.σιμιγδαλι,2 κρόκοι αυγών,1 κουτ.σουπας βούτυρο,2 βανιλλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σε πιρεξ 23×23 ξενω το κανταΐφι καλά να είναι κομμένο σε κομματια,βουτυρώνουμε το πιρεξ μας βαζουμε το μισό κανταΐφι, περιχυνουμε με το μισό λιωμενο βουτυρο
Μετα κάνουμε την κρεμα σε κατσαρολα βαζουμε το γαλα με την ζάχαρη όταν ζεσταθεί ριχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε καλά,μέχρι να πήξει
Μετα κατεβαζουμε από την φωτια κ ριχνουμε την κουτάλια βούτυρο που έχουμε κρατησει,τους κρόκους κ τις βανιλλιες ανακατεύουμε καλά κ ριχνουμε στο πιρεξ με το κανταΐφι που έχουμε
Τέλος το υπόλοιπο κανταΐφι κ το υπόλοιπο βούτυρο,ψηνουμε στον αέρα στους 180 μεχρι να ροδισει κ να ψηθεί κ απο κάτω.οταν ψηθεί κ κρυώσει περιχυνουμε με καυτο σιροπι
Για το σιροπι:
2 ποτηρια νερο, 2 ποτηρια ζάχαρη, στο τελος χυμο λεμονιου περίπου 1 κουτ.σουπας κ λίγο αν θέλουμε ανθόνερό προεραιτικο είναι αυτό.
Βρασιμο 5 λεπτά από το σημείο βρασμου.
Η Συνταγή είναι από Ευδοκία Παπαμακαρίου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για τέλειο και δροσιστικό φραουλογαλακτομπουρεκο.
Η Συνταγή είναι της κ. Afroditi Malandraki – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
500ΓΡ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
10 ΚΟΥΠΕΣ ΓΑΛΑ
10 ΚΣ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΊΤΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ
1ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
ΔΥΟ ΣΦΙΝΑΚΙΑ ΚΟΝΙΑΚ
2ΚΣ ΖΑΧΑΡΗ
15Ο ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ
ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
4 ΚΟΥΠΕΣ ΖΆΧΑΡΗ
4 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ
ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΎ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΥΜΌ ΚΑΙ
ΤΟ ΖΟΥΜΑΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΡΆΟΥΛΕΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες και βάζουμε σε μπολ με το κονιάκ και την ζάχαρη (τις δύο ΚΣ) φτιάχνουμε την κρέμα Με το γάλα το άνθος αραβοσίτου το αλάτι και όταν είναι έτοιμη βάζουμε τις φράουλες που τις έχουμε σουρωσει καλά ( καλό είναι να τις έχουμε φτιάξει πολύ νωρίτερα τις φράουλες να βγάλουν τα ζουμια τους)
βουτυρωνουμε τα μισά φύλλα βάζουμε την κρέμα και τα υπόλοιπα φύλλα..
χαράζουμε ελαφρά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς να πάρει ωραίο χρώμα χρυσαφί…
σιροπιαζουμε κρύο σιρόπι ζεστό γαλακτομπούρεκο…
Η Συνταγή είναι της κ. Afroditi Malandraki – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”