Συνταγές
Νόστιμα γλυκάκια που λιώνουν στο στόμα με γέμιση μέλι και καρύδι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!.
ΥΛΙΚΑ:
380 γρ αλευρι,200 γρ βουτυρο λιωμενο,μια πρεζα αλατι,3 κ.σ.ζαχαρη,1 αυγο,100ml σπορελαιο,100 γρ κορν φλαουρ
ΓΕΜΙΣΗ ΥΛΙΚΑ:
100 γρ καρυδια σε σκονη και ανακατεμενα σε ενα μπολ με 1 κ.σ.μελι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ::Βαζουμε στο μπολ το αλευρι,το κορν φλαουρ και το αλατι
Ανοιγουμε λακουβιτσα και ριχνουμε το βουτυρο !Ζυμωνουμε μεχρι η ζυμη να γινει τριμματα
Ριχνουμε το αυγο και το σπορελαιο και την ζαχαρη και αρχιναμε να ζυμωνουμε θελουμε ζυμη αφρατη μαλακη να μην κολλαει
Την βαζουμε σε μια σακουλα και την βαζουμε στο ψυγειο για 20 λεπτα!Στην συνεχεια την βγαζουμε απο το ψυγειο και την κοβουμε σε ισα κομματια
Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες
Τις βαζουμε σε ενα πιατο τα σκεπαζουμε καλα με μια διαφανη μεμβρανη και τα βαζουμε στο ψυγειο για 20 λεπτα!Συνεχιζουμε τα βγαζουμε απο το ψυγειο
Παιρνουμε ενα-ενα στο χερι τα παταμε βαζουμε γεμιση και τα κλεινουμε!Και στην συνεχεια τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι
Τα ψηνουμε στους 200 β προθ.αντισ μεσαια σχαρα για 15 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο
Οταν τα βγαζουμε τα αφηνουμε λιγα λεπτα να κρυωσουν και τα περναμε απο την αχνη ζαχαρη
*Γίνονται πολύ ωραια και με καρύδια και λουκούμι.
**Σαν τα σκαλτσουνια…που φτιάχνουμε συνήθωςτα χριστούγεννα
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ένα υγιεινό κέικ με μέλι και μπανάνα.
Η Συνταγή είναι από “Σπιτικές δημιουργικές απολαυσεις με την Άννα”.
ΥΛΙΚΑ
170 γρ. μέλι
85μλ ηλιέλαιο
2 αυγά
2 μπανάνες (ώριμες)
100 μλ γάλα
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
3/4 κ.γλ. κανέλα
250γρ. αλεύρι ολικής άλεσης ( εγώ έβαλα 70 γραμμάρια για όλες τις χρήσεις και 180 ολικής άλεσης)
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη το μέλι με το ηλιέλαιο. Προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύουμε και έπειτα ρίχνουμε τις μπανάνες. Στη συνέχεια βάζουμε το γάλα ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά: μαγειρική σόδα, κανέλα και το αλεύρι.
Ρίχνουμε το μίγμα σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C αέρα, για 45-50′.
Πριν κρυώσει τρίβω στο τρίφτη μαύρη σοκολάτα και βάζω από πάνω.
Αν θέλετε να είναι πιο γλυκό για κάθε κουταλιά γεμάτη της σούπας μέλι προσθέτουμε και 50 με 70 γραμμάρια αλεύρι. Αλλά νομίζω ότι για μικρά παιδιά είναι τέλειο.
Η Συνταγή είναι από “Σπιτικές δημιουργικές απολαυσεις με την Άννα”.