Συνταγές
Πολύ ωραίο γλυκάκι!! Αυτό είναι το πιο αφράτο γάλακτομπούρεκο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Αθηνέου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το ταψί που χρησιμοποιείσα είναι το τετράγωνο μιας χρήσης για αυτό θα χρειαστεί 1 λίτρο γάλα φρέσκο 4 αυγά 1 πακέτο φύλλο κρούστας 100 γραμ σιμιγδάλι ψιλό 50 γραμ ρυζάλευρο 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1 μεγάλη κουτάλια βούτυρο 2 βανίλιες.
Βούτυρο θα χρειαστεί 250 εγώ έβαλα γάλακτος το φτιάχνεις και βιτάμ. Για το σιρόπι 500 ζάχαρη 200 νερό λίγο λεμόνι χυμό 1ξιλο κανέλα το βράζουμε πέντε δέκα λεπτά
το αφήνουμε να κρυώσει και το ρίχνουμε όταν βγει το γλυκό μας. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το σιμιγδάλι και ρυζάλευρο και ζάχαρη λίγο αλάτι και της βανίλιες ανακατεύουμε όταν μισό πήξη το βγάζω ανακατεύουμε τον βούτυρο
χτυπάμε 4 αυγά στο μουλτ τα ρίχνουμε και ανακατεύουμε σίγα σίγα να ενσωματωθεί. Στην συνέχεια πασαλιβου με καλά τα πιο πολλά φιλα από κάτω με βούτυρο και τα υπόλοιπα από επάνω τα χαράζουμε σε κομμάτια
ψήνουμε στους 180 περίπου 30 λεπτά στο αερόθερμο θα δείτε και το χρώμα.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Αθηνέου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.