Συνταγές
Αφράτο και νόστιμο Τυρόψωμο, από την Πορταριά Πηλίου!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Φτιάξε αυτό το πεντανόστιμο τυρόψωμο και δεν θα το μετανιώσεις! Πρόκειται για μία παραδοσιακή συνταγή από την Πορταριά Πηλίου και το γευστικό αποτέλεσμα είναι όντως εντυπωσιακό. Μπορείς να τρίψεις και λίγο κίτρινο τυρί από πάνω, που θα κάνει κρούστα στο ψήσιμο και θα γίνει ακόμα πιο νόστιμο!
Υλικά
Χυμός από 3 πορτοκάλια
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
200 ml ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Λίγο αλάτι
250 γρ φέτα
Προαιρετικά σουσάμι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας, αναμειγνύοντας τον χυμό από τα πορτοκάλια με το μπέικιν πάουντερ, το λάδι, περίπου το μισό αλεύρι και λίγο αλάτι.
Στην πορεία, ενσωματώνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι το μείγμα μας να γίνει ζύμη.
Κατόπιν, προσθέτουμε και την σπασμένη φέτα και δουλεύουμε με τα χέρια μας, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, έως ότου γίνει ομοιογενές το μείγμα μας.
Στη συνέχεια, απλώνουμε το μείγμα σε ταψί 30 εκατοστών, το οποίο που έχουμε λαδώσει ή έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι, όπως φαίνεται και στο βίντεο.
Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.
Το τυρόψωμο είναι έτοιμο! Σίγουρα θα σου αρέσει! Καλή απόλαυση!
Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι, πατώντας εδώ!