Συνταγές
Αφράτο και δροσερό ραβανί..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά ( χωρισμένα)
1 κούπα ζάχαρη
1 γιαούρτι άσπρο (200γρ)
1 κούπα (νεσκαφε) σπορελαιο
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό ( δεν είχα κ έβαλα ψιλό.. μία χαρά έγινε όπως βλέπετε )
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 βανίλιες
1 μπεικιν
1 κούπα αλεύρι (τύπου φαρίνα, εάν δεν έχετε μπορείτε κ για όλες τις χρήσεις)
Σιρόπι
3 κούπες νερό
2,5 κούπες ζάχαρη
Λίγο χυμό πορτοκαλιού
Λίγο χυμό λεμονιού κ την φλούδα του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω το σιρόπι για 5 λεπτά κ το αφήνω στην άκρη να κρυώσει Κ βάζω 1 κ.γλ. μέλι
Πρώτα βράζουμε το σιρόπι κ το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με μια πρέζα αλάτι να γίνουν μαρέγκα κ αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατεψουν, προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα, το λάδι, το γιαούρτι και τα στερεά υλικά (σιμιγδάλι, μπεικιν, αλεύρι) τα οποία τα έχω ανακατέψει πριν όλα μαζί σε ένα μπολ.
Σταματάμε το μίξερ κ ενσωματώνουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μαριζ. Βουτυρωνουμε ένα ταψακι μεσαίου μεγέθους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180°C για περίπου 35 λεπτά. Μόλις βγεί από τον φούρνο σιροπιαζουμε το γλυκό μας
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.