Συνταγές
Αφράτη καρυδόπιτα με γεύση και άρωμα μοναδικό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ(250 ml):
5 αυγα,μιση κουπα ζαχαρη,1 κουπα ψιλοκομμενα καρυδια,1 κουπα και ακομα μιση αλευρι φαριναπ κοσκινισμενο,1 κ.γ μπεικιν παουντερ,1 βανιλια,1,5 μιση κ.γ.κανελα,μισο κ.γ.γαρυφαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν !!Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι και ανακατευουμε με μαριζ
Ριχνουμε το μπεικιν-βανιλια-κανελα-γαρυφαλο και τελος απαλα τα καρυδια και ανακατευουμε απαλα μην ξεφουσκωσουμε το μιγμα!Λαδωνουμε καλα το ταψι μας η το πυρεξ (28 η και 30ν) ριχνουμε το μιγμα το ισιωνουμε απαλα και ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 35 με 40 λεπτα φυσικα τον φουρνο
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει! ΣΙΡΟΠΙ:Βραζουμε 3 κουπες νερο με 3 κουπες ζαχαρη το χυμο μισο λεμονιου για 4 λεπτα αφου αρχιναει ο βρασμος
Το κατεβαζουμε το αφηνουμε σε θερμοκρασια δωματιου 5 λεπτα και σιροπιαζουμε σιγα σιγα με κουταλα!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”