Συνταγές
Πολύ μαλακά και αφράτα ψωμάκια burger
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΑΚΑ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Πρώτα από όλα θα χρειαστούμε
60 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
20 γραμμάρια αλεύρι για ψωμί
27 ml νερό
Τα βάζουμε σε μία κατσαρολίτσα και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να γίνει μία κρέμα. Βγάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ.
Έπειτα χρειαζόμαστε
120 ml χλιαρό γάλα
9 γραμμάρια μάγια (1φακελακι)
Διαλύουμε τη Μάγια στο γάλα και αφήνουμε για 5 λεπτά, ώσπου ετοιμάσουμε το επόμενο μίγμα μας.
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε
300 γραμμάρια αλεύρι για ψωμί
35 γραμμάρια ζάχαρη
7 γραμμάρια αλάτι
Και προσθέτουμε στο μπολ την κρέμα που είχαμε κάνει στην αρχή με το κατσαρολάκι, ανακατεύουμε με το γάντζο και προσθέτουμε
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κρόκο (το ασπράδι δεν το πετάμε θα το χρησιμοποιήσουμε στο τέλος πριν ψήσουμε τα ψωμάκια μας).
Αφού αρχίζουν να ομογενοποιούμε ντε Όλα τα παραπάνω υλικά προσθέτουμε και το γάλα με την μάγια συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το γάντζο στο μίξερ.
Τέλος προσθέτουμε όσο δουλεύει το μίξερ
Εκτέλεση
42 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να είναι μαλακό και συνεχίζουμε το δούλεμα για 10 λεπτά,ώστε να έχουμε μία μαλακιά ζύμη χωρίς να κολλάει. Μεταφέρουμε στο τραπέζι αφού έχουμε αλευρώσει πρώτα και ζυμώνουμε με το χέρι.
Ζυμώνουμε Και αν χρειαστεί προσθέτουμε και αλεύρι την ώρα του ζυμώματος χωρίς όμως να είναι πολύ σφιχτό το ζυμάρι να παραμείνει μαλακό ώστε να μην κολλάει στα χέρια.
Μεταφέρουμε το ζυμάρι μας σε ένα μπωλ αλευρωμένο και σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσει.
Όταν περάσει μία ώρα χωρίζουμε σε 8 κομμάτια τη ζύμη και πλάθουμε ομοιόμορφα μπαλάκια, τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα τα σκεπάζουμε ξανά με την πετσέτα και αφήνουμε για άλλη μία ώρα να φουσκώσουν πάλι.
Το ασπράδι που κρατήσαμε από το αυγό που χώρισα με τον κρόκο βάζουμε μία κουταλιά της σούπας νερό και το χτυπάμε με ένα πιρουνάκι και αλείφουμε πάνω τα ψωμάκια ελαφρά για να μην ξεφουσκώσουν, πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω αέρα στους 180 °( για 10 με 12 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.
Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο όσο είναι ζεστά έχουμε λιώσει λίγο βούτυρο και με το πινέλο αλείφουμε από πάνω τα ζεστά ψωμάκια ώστε να γυαλίσουν.
Και τα ψωμάκια για το burger είναι έτοιμα να τα γεμίσουμε με ότι μας κάνει όρεξη. Ώσπου να ετοιμάσουμε το κρέας για τη γέμιση, τα έβαλα σε σχάρα να κρυώσουν.
Η Συνταγή είναι από ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΑΚΑ– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.