Συνταγές
Αφράτα κεφτεδάκια με πατατοκεφτέδες στο φούρνο και κανείς δεν θα μείνει παραπονεμένος!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα σου έχουμε ένα πραγματικά τέλειο πιάτο! Κεφτεδάκια αφρός μαζί με πατατοκεφτέδες σε σάλτσα ντομάτας με τυριά! Χορταστικό πιάτο που δεν θα αφήσει κανένα παραπονεμένο!
Υλικά
Για τους Κεφτέδες
1 κρεμμύδι
1/4 ματσάκι μαϊντανό
1/4 ματσάκι δυόσμο
350 γρ μοσχαρίσιο κιμά
Αλάτι-Πιπέρι
Πάπρικα
Ρίγανη-Θυμάρι
1 αυγό
50 ml ελαιόλαδο
2 φέτες ψωμί
Για τους Πατατοκεφτέδες
4 μεγάλες πατάτες
40 γρ βούτυρο
Πάπρικα
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι-Πιπέρι
1 κρεμμύδι
1 αυγό
1/4 ματσάκι δυόσμο
1/4 ματσάκι μαϊντανό
100 γρ κεφαλοτύρι
300 ml σάλτσα ντομάτας
300 ml νερό
Κίτρινο τυρί
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τους κεφτέδες. Πολτοποιούμε το κρεμμύδι στο μούλτι και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον δυόσμο. Κατόπιν αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Συνεχίζουμε με τους πατατοκεφτέδες και βράζουμε τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε. Τις κάνουμε πουρέ μαζί με το βούτυρο, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο, όπως φαίνεται και στο βίντεο.
Κατόπιν, πολτοποιούμε το κρεμμύδι στο μούλτι και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον δυόσμο. Συνεχίζουμε αναμειγνύοντας όλα τα υλικά για τους πατατοκεφτέδες και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Έπειτα παίρνουμε ένα ταψί 32 εκατοστών και καλύπτουμε τον πάτο του με την σάλτσα ντομάτας.
Πλάθουμε τόσο τους κεφτέδες όσο και τους πατατοκεφτέδες σε ίδιο μέγεθος.
Στην συνέχεια, τοποθετούμε τους κεφτέδες μας στο ταψί, προσθέτουμε το νερό και όση ποσότητα από τριμμένο κίτρινο τυρί επιθυμούμε.
Τέλος, ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ψηθούν οι κεφτέδες.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο! Τα κεφτεδάκια θα γίνουν αφράτα και είναι δεδομένο ότι θα τα απολαύσουν όλοι στο τραπέζι σας! Καλή απόλαυση!
Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!