Συνταγές
Απίστευτα νόστιμα νηστίσιμα μπιφτέκια γαρίδας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαρίδες μικρές ή
1 κιλό γαρίδες κατεψυγμένες
1/2 κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
200 γρ. ψίχα ψωμιού τριμμένη
1 κ.σ. ξερό βασιλικό
Άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ξύδι balsamico
2 κ.σ. λάδι
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις γαρίδες στο πολυμίξερ και τις αλέθουμε μαζί με το λάδι και το ξύδι. Προσοχή, θέλουν σιγά σιγά, να μην γίνουν εντελώς λιώμα, αλλά να είναι κάπως σφιχτές. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
Το μίγμα πρέπει να είναι κάπως σφιχτό για να μην διαλυθούν στο τηγάνι. Γι αυτό προσθέτετε το τριμμένο ψωμί κατά βούληση και στο πλάσιμο βρέχουμε λίγο λίγο τα χέρια μας με νερό, για να γίνουν αφράτα.
Τα βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και μετά τα πλάθουμε σε μπιφτέκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε. Γίνονται γρήγορα! Τα συνοδεύουμε με πατατούλες τηγανιτές ή αν θέλουμε τα κλείνουμε σε αφράτα ψωμάκια με τα συνοδευτικά τους, ως χάμπουργκερ.
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Γιατί.. καλή η νηστεία, αλλά με το που τελειώσει, ένα κανονικό μπιφτέκι το χρειάζεσαι!!
Έλα να δεις πως να φτιάξεις αφράτα και χορταστικά μπιφτέκια γεμιστά με μανιτάρια
Υλικά
Μισό κιλό κιμά
1 φέτα ψωμί
½ φλ. Γάλα
1 κρεμμύδι
2 σκ. Σκόρδο
1 αυγό
Αλάτι πιπέρι
Γέμιση
Μανιτάρια
Κρεμμυδάκια φρέσκα
Αλάτι
Πιπέρι
μοτσαρέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το κιμά. Μουλιάζουμε μία φέτα ψωμί στο γάλα. Στο μούλτι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ψωμί με το γάλα. Τα χτυπάμε και τα ρίχνουμε στο κιμά. Ρίχνουμε το αυγό , το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε. Κάνουμε μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με λαδόχαρτο.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι ψιλοκομμένα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε. Βγάζουμε και ρίχνουμε κρεμμυδάκια.
Κάνουμε με τη βάση ενός ποτηριού εσοχή στα μπιφτέκια και γεμίζουμε.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς 30-35 λεπτά.
Βγάζουμε και ρίχνουμε πάνω από κάθε μπιφτέκι μοτσαρέλα τριμμένη.
Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.