Συνταγές
Φτιαγμενο με μερακι! Νόστιμα μπιφτέκια σήμερα με συνοδευτικό σωταρισμένο μανεστράκι και φιδέ με ένα καρότο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο κιμά και χοιρινό ανάμεικτο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα τριφτη
Θα χρειαστώ και 5 ντοματινάκια κούτσικα κομμένα για την επιφάνεια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένο
Ένα ασπράδι αυγού
Λίγο μουστάρδα, και λίγο σογιά, 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ ντομάτας , 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλατοπίπερο ρίγανη, λίγο πάπρικα γλυκιά και κύμινο, 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι χυμό, 2 κουταλιές της σούπας βρώμη και 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη, 1 κουταλιά της σούπας τυρί τριμμένο ρεγγάτο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αυτά.
Καλό ζύμωμα και βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο για 1 ώρα να σμίξουμε τα αρώματα. Ύστερα πλάθουμε μπιφτέκια, βάζουμε σε σκαρίτσα επάνω, με ταψάκι από κάτω για να πέφτουν εκεί τά ζουμάκια, και μάλιστα πρώτα το ντύνω με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στο γκριλ για 15′ και ύστερα γυρίζουμε το φούρνο στο αερόθερμο ώστε να ψηθούν και από κάτω χωρίς να τα γυρίσουμε και διαλυθούν, για 20′ τώρα, στους 200 βαθμούς στην μεσαία σκάλα του φούρνου. Επισης σε κάθε μπιφτέκι από λίγο βούτυρο λούρπακ από πάνω.
Για το σωταρισμένο μανεστράκι και φιδέ μαζί…
Σωτάρουμε το μανεστράκι, με το φιδέ μαζί μέσα σε 1 κουταλιά βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, (αγελαδινό βούτυρο), λούρπακ, ύστερα ρίχνουμε 1 κύβο λαχανόσουπα δική μου, 1 καρότο σε φετούλες, αλατοπιπερο, λίγο κάρυ και πάπρικα γλυκιά λίγο μοσχοκάρυδο όπου μας αρέσει και μισό κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη.
Ρίχνουμε και καυτό νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Τώρα και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο καυτό νερό ακόμα.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!