Γλυκα
Αφράτα Γλυκά ψωμάκια πασπαλισμένα με ζάχαρη – Σκέτα ζαχαρωτά
Υλικα 230ml γάλα 60γρ άχνη ζάχαρη 1 αυγό 500γρ αλεύρι 25γρ νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή 100γρ βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη 1 βανίλια 1 πρέζα αλάτι Εκτέλεση Χτυπάμε στον κάδο του μιξερ, το αυγό ,το γάλα,τη ζάχαρη τη μαγιά το βούτυρο και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη .Θελει περιπου […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικα
230ml γάλα
60γρ άχνη ζάχαρη
1 αυγό
500γρ αλεύρι
25γρ νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
100γρ βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στον κάδο του μιξερ, το αυγό ,το γάλα,τη ζάχαρη τη μαγιά το βούτυρο και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη .Θελει περιπου 3 με 4 λεπτα ζυμωμα.Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
Οταν διπλασιαστεί σε όγκο και πάνω στον πάγκο μας ανοίγουμε με τον πλάστη χοντρό φύλλο περίπου οσο ενα δάχτυλο και με ενα ποτήρι ή στρογγυλο τσερκι κόβουμε σε σχήμα στρογγυλου λουκουμά ή μικότερο ,μπουκιτσες δηλαδη,οπως στη φωτογραφια.
Τα βάζουμε σε ταψί οπου έχουμε στρωσει λαδοκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώνουν για ένα τέταρτο περίπου .
Τα ψήνουμε 12 με 15 λεπτά ,αναλογα με το σχήμα που θα τους δώσουμε .Μόλις τα βγάλουμε απ το φούρνο και ζέστα καθώς ειναι τα ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Η ζύμη βγάζει περιπου 20 ζαχαρωτα.
Δείτε περισσότερα : mpaxarikkanela