Συνταγές
Τραβηχτές πίτες Μάνης – Υπέροχες και αφράτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Βάσω Χατζηβασιλείου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι
1 αυγό
1/2 φλυτζάνι γάλα Νουνού αδιάλυτο
1 κγ αλάτι
1 κγ ζάχαρη
1 κγ μαγιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όσο νερό πάρει.Κανουμε μια ζύμη απαλή και την αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Στη συνέχεια παίρνουμε μικρά μπαλάκια ( μέγεθος μανταρινιού) και ” τραβηχτά” γύρω γύρω τα ανοίγουμε σε χοντρά φυλλαράκια πάχους ενός εκατοστού περίπου.
Μετά τηγανίζουμε σε καυτό σπορελαιο.
Συνοδευονται στην κλασσική εκδοχή τους με κίτρινο τυρί ή φέτα.
Αλλα τρώγονται και με άλλες παραλλαγές! ( Μέλι,ζάχαρη, σιρόπια,μερέντα).
Η Συνταγή είναι από κ. Βάσω Χατζηβασιλείου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.