Συνταγές
Μία Υπέροχη, Καραμελωμένη μηλόπιτα, για να τους αφήσεις όλους άναυδους! (Συνταγή)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ(για 1 τάρτα)
⅔ φλιτζάνι (83 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο αλατισμένο, κομμένο σε 3 ίσα κομμάτια
1 κουταλιά λάδι κανόλα
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
⅛ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά νερό, παγωμένο
2 μήλα, κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, topping
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, topping,που κόβονται σε μικρούς κύβους
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.
- Για τη ζύμη, βάλτε το αλεύρι, το βούτυρο, το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε έναν μίξερ και ανακατέψτε για περίπου 10 δευτερόλεπτα.
- Προσθέστε το κρύο νερό και ανακατέψτε για άλλα πέντε ή έξι δευτερόλεπτα.
- Αφαιρέστε το μείγμα από το μπολ και σχηματίστε σε μια επίπεδη επιφάνεια τη ζύμη. Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και κατόπιν βάλτε την στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
- Αλευρώστε ελαφρά μια επιφάνεια και απλώστε τη ζύμη σε ένα λεπτό στρώμα πάχους περίπου 6 ⅓ mm.
- Χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κόπτη ή ένα στρογγυλό μπολ ή ένα καπάκι ως οδηγό κόψτε έναν ωραίο στρογγυλό κύκλο. Μεταφέρετε προσεκτικά τη ζύμη με έναν μεγάλο πλάστη σε ένα ταψί.
- Τοποθετήστε τις φέτες μήλου, εναλλάσσοντάς τες ωραία πάνω από τη ζύμη. Πασπαλίστε με ζάχαρη και βάλτε κύβους βουτύρου στην κορυφή.
- Ψήστε για 30 έως 35 λεπτά, μέχρι τα μήλα να γίνουν μαλακά και η ζύμη να ροδίσει ωραία.
- Ανασηκώστε την τάρτα με μια ευρεία σπάτουλα και μεταφέρτε την σε μια σχάρα ψύξης ή πιατέλα.
- Σερβίρετε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου με παγωτό (προαιρετικά).
Βίντεο εδώ: https://vid.tasty.co/output/32131/mp4_720x1280/1495125358