Συνταγές
Αυτό είναι το ρυζόγαλο με απίστευτη κρέμα..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Γεωργια Σαλονικα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο νερό
1 λίτρο γάλα
250 γρ. ρύζι Καρολίνα
350 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 αυγό
2 κ.σ. κορν φλαουερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο νερό βράζουμε το ρύζι μέχρι να το πιει σχεδόν όλο ανακατευοντας συχνά. Προσθέτουμε το γάλα και την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχως…
Εχουμε κρατήσει σε μια κούπα περίπου 150 ml γάλα στο οποίο μέσα ρίχνω το αυγό, τις βανιλιες και το κορν φλαουερ και τα χτυπάω καλά…μόλις διαλυθεί η ζάχαρη στην κατσαρόλα και αφού περάσει περίπου ενα ακόμη πεντάλεπτο
ρίχνουμε το μείγμα της κούπας μέσα κ ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα αλλά να μη γίνει πολύ πηχτή…να ρέει…την μοιράζουμε σε ποτήρια ή μπολάκια και αφού κρυώσουν σκέπασμα κ στο ψυγείο
θα ξετρελαθείτε με την νοστιμιά της κρέμας
Κανέλα βάζει ο καθένας, αν θελει, όσο θελει …
Η Συνταγή είναι από Γεωργια Σαλονικα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ρυζόγαλο με άρωμα βανίλια.
ΥΛΙΚΑ
3 φλ. βρασμένο ρύζι
2 φλ. πλήρες γάλα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κ. γλυκού κανέλα
1 κ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλ. ξανθές σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά βάλε το ρύζι, το πλήρες γάλα και το ζαχαρούχο και την κανέλα.
Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και άσε να σιγοβράσει το μείγμα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να χυλώσει.
Ανακάτεψε το μείγμα τακτικά για να μην κολλήσει το ρύζι.
Μόλις πήξει αρκετά, αφαίρεσε από τη φωτιά και πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας και τις σταφίδες.
Άφησε στο ψυγείο για μισή ώρα και σέρβιρε με έξτρα κανέλα και σταφίδες.