Συνταγές
Παραδοσιακή κρέμα βανίλια όπως παλιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 λίτρο γάλα, (έβαλα κατσικίσιο)
-7 κτσ. ζάχαρη
-60 γρ. corn flour
-2 βανίλιες, (κάψουλες)
-3 κτσ. καλό βούτυρο, (έβαλα Όλυμπος)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο ένα φλιτζάνι κρύο γάλα, διαλύουμε το corn flour. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα, σε μέτρια φωτιά για να μη μας κολλήσει, μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το κρύο γάλα με το corn flour, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να δέσει η κρέμα.
Μόλις δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
Μοιράζουμε την κρέμα σε μπολάκια, την αφήνουμε να κρυώσει και τη σερβίρουμε απλά και παραδοσιακά πασπαλισμένη με κανελίτσα.
Το στομαχάκι σας θα σας ευγνωμονεί πιστέψτε με!
Η συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για μπουγάτσα με κρέμα τα σπάει για πρωινό!
Η συνταγή είναι από κ. Λενα Νεραιδενια – “Οι σπιτικές συνταγές μας !!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα να ζεσταίνεται.
Βάζουμε σε κατσαρόλα 2 λίτρα γάλα, 2,5 κτσ. μαργαρίνη και 1 κτσ. ζάχαρη.
Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό κι ανακατεύουμε μέχρι να κοχλάσει.
Αποσύρουμε και ρίχνουμε 3 αυγά.
Ρίχνουμε σε ταψί το στρογγυλό του φούρνου λίγο λάδι και απλώνουμε 6 φύλλα κρούστας.
Ρίχνουμε την κρέμα κι από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα.
Ραντίζουμε καλά με νερό και λίγο λάδι.
Χαράζουμε και ψήνουμε περίπου 40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Η συνταγή είναι από κ. Λενα Νεραιδενια – “Οι σπιτικες συνταγες μας !!!”.