ΥΛΙΚΑ

2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

5 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες

πιπέρι,τσίλι σκόνη η μπούκοβο,αλάτι

ένα ποτηράκι του κρασιού κονιάκ για το σβήσιμο

1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1/4 κουταλάκι του γλυκού καυτερή σάλτσα Σάμπαλ( προαιρετικά-θα την βρείτε σε σουπερμάρκετ)

6 αυγά

200 γρ γκούντα κομμένο σε κυβάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 150-160 βαθμούς Κελσίου.

Σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι πρώτα το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και μετά

ρίχνετε μέσα το σκόρδο..

Προσθέστε αλάτι,πιπέρι και το μπούκοβο..

Σβήνετε με το κονιάκ .

Ρίξτε τα ντοματάκια ,μισό φλιτζάνι νερό και την ζάχαρη.

Προσθέστε την καυτερή σάλτσα.

Αφήστε να πάρει μια βράση και να εξατμισθεί το νερό και να αρχίσει να δένει .

Αν το τηγάνι σας είναι μεταλλικό και μπορεί να μπει στον φούρνο  μπορείτε να τελειώσετε εκεί την συνταγή.

Αν όχι μεταφέρετε την σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος ( εγώ το έβαλα με μια  ταρτιέρα).

Σπάστε μέσα στην σάλτσα τα αυγά..

Ρίξτε γύρω γύρω τούς κύβους του τυριού .

Ψήστε για 6 μέχρι 8 λεπτά αναλόγως πως θέλετε τα αυγά σας ..

Βγάλτε τα  από τον φούρνο .

Αφήστε να κρυώσει για λίγο και απολαύστε αυτό το πιάτο με

φρέσκο χυμό και καλή παρέα..

 ΠΗΓΗ