Ξεχωριστα
Φανταστική συνταγή για αρωματικά αρτουλάκια
Φτιάξτε τα αρτουλάκια, γιατί δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για τα παιδιά αντί για τα έτοιμα αρτοπαρασκευασματα..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
1 κιλό αλεύρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά με προζύμι ή απλή μαγιά
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 βανιλέτα
170 γρ.καλαμποκέλαιο
200 γρ.ζάχαρη
1 κουταλάκι μέλι
1,5 κουταλάκι γλυκάνισο σκόνη
500 ml. νερό περίπου θα το δείτε ρίχνοντας το σιγά σιγά
λίγο ούζο
σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε στον κάδο ενός μίξερ με το φτερό το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη βανιλέτα, το γλυκάνισο, την μαγιά με προζύμι, τη ζάχαρι και ανακατεύουμε για λίγο.
Συμπληρώνουμε το καλαμποκέλαιο, λίγο αλάτι, το μέλι, λίγο από το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο νερό.
Βγάζουμε το φτερό από το μίξερ και τοποθετούμε το γάντζο, συνεχίζουμε το ανακάτεμα για τουλάχιστον 10 λεπτά.
Κατόπιν, βγάζουμε τη ζύμη από το δοχείο του μίξερ και την δουλεύουμε για λίγο με τα χέρια μας.
Σκεπάζουμε το μπωλ με τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Στη συνέχεια, βγάζουμε τη ζύμη, την απλώνουμε στον πάγκο τον οποίο έχουμε πασπαλίσει με σουσάμι, παίρνουμε ποσότητα ζύμης και την κάνουμε σε μορφή κορδονιού, την στρίβουμε και της δίνουμε το σχήμα που έχουν τα αρτουλάκια.
Ψήνουμε στους 180 έως 190 βαθμούς για 15 έως 20 λεπτά.
Δείτε την αναλυτική εκτέλεση της συνταγής για “αρτουλάκια”.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι για να είσαι πάντα συντονισμένος ΕΔΩ:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού