Συνταγές
Πώς παρασκευάζουμε πρόσφορο
Η Συνταγή είναι από Despina Valsami – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1κιλο αλεύρι κίτρινο χωριάτικο, 500 ml νερό χλιαρό, 1κσ προζύμι από το ψυγείο (αυτό που φυλάμε σε μπαλίτσα) και 1κσ γεμάτη αλάτι.
Από το απόγευμα φτιάχνουμε το προζύμι με 170 μλ νερό, από τα 500 που έχουμε μετρήσει, και 1κσ προζύμι. Στη συνέχεια, το διαλύουμε καλά μέσα στο νερό και προσθέτουμε αλεύρι από το 1 κιλό που έχουμε μετρήσει, τόσο ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε γύρω στις 9-10 ώρες, όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί ανακατεύουμε το αλεύρι με το αναπιασμενο προζύμι και το αλάτι.
Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη σχετικά σφιχτή, που πλάθεται εύκολα χωρίς να κολλάει. Το σφραγίζουμε μέσα στο ταψακι του και στη συνέχεια το ψήνουμε στους 210 στην αρχή μεχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα από πάνω, και ύστερα για μια ώρα το ψήνουμε στους 200 σκεπασμένο, είτε με διπλό αλουμινόχαρτο είτε με ένα ταψακι από πάνω.
Η Συνταγή είναι από Despina Valsami – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!