Συνταγές
Από τα πολύ αγαπημένα μας φαγητά – Γιουβαρλάκια για σήμερα…
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
750 γρ.κιμα
Ένα μικρό φλυτζανακι του καφέ ρύζι Καρολίνα
Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τρία τέσσερα φρέσκα
Μαϊντανό άνηθο δυόσμο ψιλοκομμένα
Αν δεν έχετε δυόσμο μπορείτε να βάλετε αποξηραμένο
Αλάτι πιπέρι λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά πλάθω τα γιουβαρλάκια ένα ένα και τα περνάμε από αλεύρι τοποθετουμε σε μεγάλη πιατέλα
Κόβουμε σε κύβους ένα μεγάλο καρότο και δύο μικρές πατάτες, έχουμε βάλει νερό σε κατσαρόλα να βράσει με λάδι και πιπέρι
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε πατάτες και καρότα και τα γιουβαρλάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά κάτω από το μισό, βράζουμε τρία τέταρτα, τότε ετοιμάζουμε το αυγολέμονο…
Χτυπάμε στο μπλέντερ τρία αυγά μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε μια κουταλιά σούπας νισεστε το χυμό δύο μέτριων λεμονιών και ζουμί από το φαγητό , ελάχιστο αλάτι πιπέρι
Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο,το ρίχνουμε στη κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια,την οποία κουνάμε δύο τρείς φορές κυκλικά, κλείνουμε τη φωτιά…
Περιμένουμε λίγο, σερβίρω στα πιάτα προσθέτωντας λίγο άνηθο….
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.