Connect with us

Γρηγορες Συνταγες

Απίστευτη ζύμη για πίτσες που ΔΕΝ θέλει ζύμωμα

ΥΛΙΚΑ : 30 γρ  άλατι  (η  δοσολογία του αλατιού  για την πίτσα είναι περίπου 3% του βάρους  του αλεύρου ) 800 ml ζεστό νερό όχι καυτό . 1 κιλό αλεύρι  για όλες τις χρήσεις  ή  αλεύρι Μανιτόμπα 1  φακελάκι  μαγιά  ξερή  7γρ ή  25 γρνωπή μαγιά 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο […]

Published

on

P13015575 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Συνταγή από plathozymarakia

ΥΛΙΚΑ :

  • 30 γρ  άλατι  (η  δοσολογία του αλατιού  για την πίτσα είναι περίπου 3% του βάρους  του αλεύρου )
  • 800 ml ζεστό νερό όχι καυτό .
  • 1 κιλό αλεύρι  για όλες τις χρήσεις  ή  αλεύρι Μανιτόμπα
  • 1  φακελάκι  μαγιά  ξερή  7γρ ή  25 γρνωπή μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ψιλό σιμιγδάλι αλεύρι για το δούλεμα τις ζύμης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ετοιμάζουμε την  ζύμη  μας  μια  ήμερα   πρίν ( δηλ 24 ώρες  την  χρειαστούμε )…..12 -13  το μεσημέρι  της  προηγούμενης  μέρας  θα  ζυμώσουμε  και  στις  10 της  επόμενης ημέρας  σχεδόν  θα  την βγάλουμε  από το ψυγείο και θα  την αφήσουμε  να  έρθει  σε  θερμοκρασία δωματίου  για  σχεδόν 1 ώρα .

Ζεσταίνουμε  το νερό  και κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ ,μοιράζουμε  το μισό νερό τα 400 ml σε  ένα μπολ όπου εκεί διαλύουμε  την μαγιά μας μαζί  με την ζάχαρη-μέλι και σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε  τα  άλλα  400 ml όπου  εκεί  θα  ρίξουμε  το λάδι μας  με  το αλάτι και  τα  ανακατεύουμε να  διαλυθούν .

Ρίχνουμε  στο  μπολ με  το κοσκινισμένο αλεύρι το χλιαρό νερό με  την διαλυμένη μαγιά και  το  νερό με το λάδι και το αλάτι και  τα  ενσωματώνουμε  όλα  μαζί ανακατεύοντας  με  μια  μαρίζ για  3 λεπτά .

Η ζύμη μας  πρέπει να  είναι  αρκετά  υδαρή και λεια  αλλά  δεν  θα είναι ομαλή ,θα  είναι  όπως βλέπετε στις φωτογραφίες  μου .

Καλύπτουμε  την  ζύμη  με  μια  διαφανή μεμβράνη και  μια  πετσέτα  και την αφήνουμε  για 20-30 λεπτά  να  ξεκουραστεί  και  να  φουσκώσει  όπως  φαίνετε  στις  φωτογραφίες  και  αμέσως  σε  ένα  πάγκο εργασίας  ρίχνουμε  σιμιγδάλι ψιλό ( ρίχνουμε σιμιγδάλι και  όχι αλεύρι  γιατί αυτό ενσωματώνετε  στην ζύμη  και  δεν βοηθάει  στην  άνοδο της ζύμης   ενώ   το  σιμιγδάλι βοηθάει στην άνοδο  την  ζύμης  .)

Πάνω στον  πάγκο  που  έχουμε  πασπαλίσει  με σιμιγδάλι ρίχνουμε την ζύμη και  την ανοίγουμε  με  τα χέρια μας ,που τα  έχουμε  περάσει  μέσα  από σιμιγδάλι και κλείνουμε στην  μέση  όπως  το βιβλίο,και  ανοίγουμε  ξανά με τα χέρια  και  ξανά  κλείνουμε  όπως  το  βιβλίο, αυτό βοηθάει  να  στεγνώσει η ζύμη  και  να  βοηθηθεί   γλουτένη .

Αφού  κάνουμε  όλα  τα  παραπάνω  βήματα ,με  τα χέρια μας  πάλι  την στρογγυλεύουμε  και  την  τοποθετούμε  σε λαδομένο καθαρό  μπολ  την σκεπάζουμε   με  μια  διαφανή  μεμβράνη και  μια  ακόμα  καθαρή  σακούλα να μην  φουσκώσει  και  χυθεί και γεμίσει το ψυγείο μας και το βάζουμε  στα  κάτω ράφια  του  ψυγείου μας για  20 ώρες .

Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, τη χωρίζουμε σε μικρά  κομμάτια (ανάλογα με το δίσκο-ταψί  που θα χρησιμοποιήσουμε ) και δεν  ζυμώνουμε ξανά.

Αφήνουμε την ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα καλά σκεπασμένη και  την  μεταφέρουμε  στο  λαδωμένο ταψί που  έχουμε  πασπαλίσει με  σιμιγδάλι  και μετά  χέρια  μας την ανοίγουμε  ομοιόμορφα  και την αφήνουμε αν θέλουμε  άλλη 1 ώρα ακόμα  να φουσκώσει  σε  ζεστό μέρος ,αν  όλα  πάνε  καλά θα  παρατηρήσουμε   φυσαλίδες, που σημαίνουν  την επιτυχία της  ζύμης  μας .

Προχωράμε σε  αυτό  το  σημείο και  προσθέτουμε  την  σάλτσα  μας,και  τις  πιπεριές και την γαλοπούλα και  τα  τυριά  της  αρεσκείας  μας και  ψήνουμε σε  προθερμασμένο  φούρνο  για  15 -20  λεπτά  από  κάτω  και άλλα  15 λεπτά από  το πάνω μέρος … ή  μέχρι  να  ροδίσει

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : plathozymarakia

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές11 λεπτά ago

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τα χεράκια μας με φρέσκα αμπελόφυλλα

Συνταγές2 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια – απλά εξαφανίστηκαν !

Συνταγές4 ώρες ago

Βουτηρένια κουλουράκια κουνελάκια πεντανόστιμα – μοσχομύρισε το σπίτι

Συνταγές6 ώρες ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Συνταγές7 ώρες ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

Συνταγές8 ώρες ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές10 ώρες ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές1 ημέρα ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές1 ημέρα ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές1 ημέρα ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές1 ημέρα ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές1 ημέρα ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές1 ημέρα ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές2 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές2 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές3 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές3 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές4 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές4 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Exit mobile version